Αθλητισμος

Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο την Εθνική

Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κόνιαρης δεν συμμετέχουν στην ομάδα όσο προπονητής είναι ο Πιτίνο!

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2081315.jpg
Ρικ Πιτίνο © INTIME / ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης έστειλαν επιστολή στην ΕΟΚ αναφέροντας πως δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην Εθνική μπάσκετ.

Η αλήθεια είναι πως με όσα γίνονται σχεδόν καθημερινά στον ελληνικό αθλητισμό, κανείς δεν μπορεί να πέσει από τα σύννεφα. Οπότε, όχι, η επιστολή των τριών παικτών του Ολυμπιακού που θέτουν εαυτόν εκτός Εθνικής μπάσκετ, δεν προκαλεί σοκ. Ίσα-ίσα που ήταν και… αναμενόμενη.

Σήμερα οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης έστειλαν επιστολή στην ΕΟΚ, αναφέροντας πως δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην Εθνική μπάσκετ, άπαξ και ο Ρικ Πιτίνο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μιας ομάδας, δηλαδή του Παναθηναϊκού. Κι αυτό επειδή έλαβαν διαβεβαιώσεις πως ο ίδιος δεν θα απασχοληθεί σε κάποιον σύλλογο.

Ο Αμερικανός προπονητής τοποθετήθηκε άμεσα, επιβεβαίωσε πως συναντήθηκε με Πρίντεζη-Παπανικολάου, υπογραμμίζοντας ότι «όταν μίλησα μαζί τους δεν υπήρχε καμία ανοικτή θέση σε σύλλογο της χώρας. Η Εθνική δεν πρέπει να διχάζει κι εγώ είμαι αποφασισμένος να επιλέξω 12 παίκτες για το Προολυμπιακό που θα θέλουν να αγωνιστούν».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά παραπάνω απ’ όσα γράφτηκαν σε μερικές γραμμές χαρτιού εκατέρωθεν. Καταρχάς είναι εμφανές πως πίσω από τους τρεις διεθνείς παίκτες υπάρχουν συλλογικά συμφέροντα. Δηλαδή ότι στον Ολυμπιακό δεν βλέπουν με καλό μάτι την παράλληλη απασχόληση του Πιτίνο σε Εθνική και Παναθηναϊκό. Βέβαια, εδώ υπάρχει ο σημαντικός αστερίσκος ότι ο 67χρονος θα αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μόνο το καλοκαίρι, ενδιάμεσα των υποχρεώσεών του με το «τριφύλλι». Είναι γνωστό άλλωστε ότι στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ που ξεκινούν τον Γενάρη, προπονητής θα είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Επίσης και το timing είναι… ύποπτο. Η αντίδραση δεν ήρθε τη μέρα που ο Πιτίνο ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό, αλλά σήμερα. Λίγες ώρες μετά το πρώτο ματς του Αμερικανού στον πάγκο και ακριβώς μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι των αιωνίων στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ