Αθλητισμος

Εθνική μπάσκετ: O δρόμος για το Τόκιο περνά από τον Καναδά

Γιατί το υπερατλαντικό ταξίδι θεωρείται θετικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νικ Καλάθης
Νικ Καλάθης/ © INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ

Η Εθνική Ελλάδας κληρώθηκε να αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνούα του Καναδά και αυτοί είναι οι αντίπαλοί της.

Έγινε πριν από λίγο η κλήρωση του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, που θα διεξαχθεί από τις 23 ως τις 28 Ιουνίου σε διάφορες πόλεις και χώρες ανά τον κόσμο. Η Εθνική μας ομάδα κληρώθηκε στο τουρνουά του Καναδά, που θα γίνει στην πόλη Βικτόρια. Έξι ομάδες θα πάνε εκεί και αρχικά θα χωριστούν σε ομίλους των τριών. Οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ συνεχίζουν στα ημιτελικά, όπου θα παίξουν χιαστί και μετά ακολουθεί ο τελικός, όπου ο νικητής πάει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Εκτός των διοργανωτών, η Ελλάδα θα έχει και την Κίνα απέναντί της. Ασφαλώς και δεν πρόκειται για εύκολο έργο, ούτε όμως πρόκειται για… βουνό. Στον άλλον όμιλο συμμετέχουν οι Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη. Άρα, οι οικοδεσπότες είναι οι πιο δύσκολοι, όχι τόσο λόγω έδρας όσο αν κατεβάσουν τους NBAers (που έχουν το δικαίωμα).

Όμως, οι ιθύνοντες της ΕΟΚ προτιμούσαν να πάνε στον Καναδά παρά στην Κροατία που ήταν η άλλη επιλογή βάσει της κλήρωσης. Οι λόγοι είναι τρεις: Ο πρώτος αφορά την «καυτή» έδρα των Κροατών, που θα την αποφύγουμε. Ο δεύτερος ότι στον Καναδά υπάρχει μεγάλη ελληνική παροικία, που αναμένεται να βοηθήσει την Εθνική και τρίτον ότι είναι πολύ πιο εύκολο να πειστεί να παίξει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ