Αθλητισμος

ΑΤP Finals: Ο Στέφανος ζει το όνειρό του (video)

«Έμεινα έκπληκτος από την απόδοση μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsitsipas-stefanos-3
Στέφανος Τσιτσιπάς © INTIME NEWS/GEPA PICTURES

Με εκπληκτική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ζβέρεφ και πέρασε στα ημιτελικά των ΑΤP Finals.

Μετά το τέλος του σύντομου αγώνα (μόλις 73 λεπτά) με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, το χαμόγελο του Στέφανου Τσιτσιπά τα έλεγε όλα. Ο Έλληνας τενίστας έκανε το τέλειο παιχνίδι και με 2-0 σετ (6-3, 6-2) εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στα ημιτελικά των ATP Finals που γίνονται στο Λονδίνο.

Ο Τσιτσιπάς έκανε έναν αγώνα χωρίς σοβαρά λάθη, χωρίς νεύρα, χωρίς σκαμπανεβάσματα, Κάποιοι λένε ότι ήταν ο καλύτερος της καριέρας του, ήταν σίγουρα ο πιο ώριμος.

Στο πρώτο σετ έκανε το break την κατάλληλη στιγμή, στο 5-3, πριν σερβίρει για να το πάρει, ενώ στο δεύτερο ήταν καταιγιστικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γερμανό.

Nadal Fights Back To Defeat Medvedev; Tsitsipas Into Last Four | Nitto ATP Finals Day 4 Highlights

«Έμεινα έκπληκτος από την απόδοση μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάντως δήλωσε έκπληκτος από την εξαιρετική απόδοση του, απέναντι στον Σάσα Σβέρεφ. «Έμεινα έκπληκτος από την απόδοση μου, έκανα τα πάντα σωστά. Δεν ήμουν μόνος στο γήπεδο, αλλά με πάρα πολύ κόσμο. Απλά παίζω το παιχνίδι μου, έχω καθαρό πλάνο στο μυαλό μου, τι πρέπει να κάνω. Είναι δύσκολο όταν οι αντίπαλοι βρίσκουν λύσεις στο παιχνίδι σου. Πρέπει προσαρμοστείς και εγώ προσπαθώ να είμαι απρόβλεπτος. Έχω αφοσιώσει πολύ χρόνο για να βελτιωθώ κυρίως στο σερβίς μου. Απολαμβάνω την δουλειά με όλη την ομάδα μου», είπε μετά τη νίκη ο Τσιτσιπάς και συνέχισε για τη «μάχη» που ακολουθεί με τον Ναδάλ: «Είναι ένας από τους καλύτερους δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστεί συγκέντρωση και πειθαρχία, παίζει πολύ καλό τένις. Θα πρέπει να ξεπεράσω τον εαυτό μου για να μπορέσω να τον κερδίσω». 

Απαιτητικός ο αγώνας της Παρασκευής

Την Παρασκευή θα παίξει με τον Ναδάλ, όμως ο «Στεφ» έχει προκριθεί και απλά θα δούμε αν θα είναι πρώτος ή δεύτερος στον όμιλό του.

Πάντως, συγκλονιστικό ματς έγινε νωρίτερα την Τετάρτη, όταν ο Ναδάλ έκανε ένα μεγάλο comeback για να νικήσει τον Μεντβέντεφ. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Ρώσος είχε προβάδισμα 5-1, σέρβιρε για match point και τελικά έχασε από τον μυθικό Ισπανό!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ