Health & Fitness

Η Μαριλένα Γερογιάννη με σύνδρομο Οκαμότο τρέχει με τη Μαλλού στο Μαραθώνιο

Φέτος θα τους συνοδέψει στην αυθεντική διαδρομή η μαραθωνοδρόμος Κατερίνα Κατώπη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
image0.jpeg
Η Μαριλένα και ο σύλλογος Ολυμπιονικών

Η Μαριλένα Γερογιάννη, η τέταρτη περίπτωση παγκοσμίως που έχει διαγνωστεί με το πολύ σπάνιο σύνδρομο Οκαμότο, τρέχει ανελλιπώς με τη σκυλίτσα της Μαλλού στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Η Μαριλένα Γερογιάννη γεννήθηκε λίγες ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και σήμερα είναι 15 ετών. Είναι η τέταρτη περίπτωση παγκοσμίως που έχει διαγνωστεί με ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο, το σύνδρομο Οκαμότο με βασικά χαρακτηριστικά την τετραπληγία, βαριά νοητική υστέρηση και προβλήματα σε βασικά όργανα.

image1.jpeg
Η Μαριλένα στο Μαραθώνιο Αθήνας 2018

Ο πατέρας της Βασίλης, βλέποντας τυχαία ένα βίντεο από την Team Hoyt όπου ένας πατέρας σπρώχνει, ποδηλατεί και κολυμπάει μαζί με τον παραπληγικό γιο του συμμετέχοντας σε τρίαθλα και Ironman, σκέφτηκε ότι θα ήταν υπέροχο να μπορεί να τρέχει και αυτός με την κόρη του.

Από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα που ξεκίνησαν να συνοδεύουν τα παιδιά τους με αναπηρικά αμαξίδια σε αγώνες δρόμου, συμμετέχει ανελλιπώς στο Μαραθώνιο της Αθήνας με τη Μαριλένα και το σκυλάκι της Μαλλού από το 2014.

image2.jpeg
Η Μαριλένα στο Spetses Mini Marathon

Φέτος θα τους συνοδέψει στην αυθεντική διαδρομή η μαραθωνοδρόμος Κατερίνα Κατώπη, συμφοιτήτρια του Rick Hoyt στη Βοστόνη ενώ θα έρθουν και μέλη της ομάδας (Team Hoyt VB) από τις ΗΠΑ που θα συνοδέψουν αλλά παιδιά. Η ειδική εκκίνηση για τα ΑΜΕΑ θα είναι στις 9:11 την Κυριακή 10/11 ενώ θα συμμετάσχουν πάνω από 15 αμαξίδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ