Αθλητισμος

Το «πείραμα» του Ολυμπιακού που τείνει να αποτύχει

Μια σεζόν που κινδυνεύει να χαθεί από πολύ νωρίς

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2748792.jpg
© ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός του Κεμζούρα φαίνεται από πολύ νωρίς να πηγαίνει για μια «χαμένη σεζόν»

Πέρυσι την άνοιξη οι άνθρωποι του μπασκετικού Ολυμπιακού πήραν μια απόφαση που αρχικά στηρίχθηκε από τον κόσμο της ομάδας. Με αφορμή έναν αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία, οι Πειραιώτες αποχώρησαν και ξεκαθάρισαν πως δεν ξαναπαίζουν απέναντι στους «πράσινους» με Έλληνες διαιτητές.

Η αποχώρηση είχε ως συνέπεια την αφαίρεση βαθμών και όταν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ ήρθε η ώρα να παίξουν με τους «πράσινους» ξανά, δεν κατέβηκαν.

Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μια δεύτερη ομάδα για να αγωνιστεί στην Α2, ενώ για την Ευρωλίγκα ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ριζοσπαστικό σύνολο, γνωρίζοντας ότι δεν έχει μεγάλο μπάτζετ. Κι αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Δηλαδή  τα οικονομικά προβλήματα των αδερφών Αγγελόπουλων έχουν αντίκτυπο και στην ομάδα μπάσκετ. Χρωστούμενα σε παίκτες, απλήρωτοι λογαριασμοί και άλλα πολλά…

Έτσι ο Μπλατ αποφάσισε να πλαισιώσει τον έμπειρο κορμό του (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ) με πολλούς άγνωστους Αμερικανούς, με στόχο να φτιάξει μια ομάδα που θα τρέχει μέσα στο γήπεδο και θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο.

Αν εξαιρεθεί η νίκη-έκπληξη μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ, το πλάνο δείχνει να αποτυγχάνει. Καταρχάς ο Μπλατ έφυγε με το «καλημέρα», μετά την πρώτη ήττα από τη Βιλερμπάν. Το πρόβλημα υγείας του δεν του επέτρεψε να μείνει να κάνει τη δουλειά του, ενώ οι εκ των έσω πληροφορίες αναφέρουν πως είχε χάσει τον σεβασμό των παικτών.

Με τον Κεμζούρα στον πάγκο, οι «ερυθρόλευκοι» παλεύουν, δίχως αποτέλεσμα. Έπειτα από επτά ματς στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 2-5 και μάλιστα όλες οι ήττες του έχουν έρθει με κάτω τα χέρια, όπως και η εντός έδρας χθεσινή από την Εφές με 67-86.

Olympiacos Piraeus - Anadolu Efes Istanbul Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 7

Ο κόσμος ποτέ δεν στήριξε ουσιαστικά το #mexritelous των Αγγελόπουλων, το ΣΕΦ παραμένει άδειο σε κάθε ματς και πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε έναν μήνα επίσημων υποχρεώσεων, ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι εκτός στόχων. Θα κάνει άλλες μία-δύο μεταγραφές για την Ευρωλίγκα, όμως μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να χτυπήσει και θέση στην πρώτη οκτάδα. Στην Ελλάδα με τη λεγόμενη Αναπτυξιακή Ομάδα δεν κυνηγά την άνοδο και το μόνο που συμβαίνει απ’ αυτή την κίνηση της διοίκησης (που μοιάζει πια με απονενοημένο διάβημα) είναι η συρρίκνωση του brand name του συλλόγου, που με τόσο κόπο χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ