Αθλητισμος

Η στιγμή που οι Αγγελόπουλοι θα πουλήσουν... δωρεάν!

Η χρυσή ευκαιρία για τον Μαρινάκη, αν θελήσει να ενδιαφερθεί...

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1699681.jpg
© ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για τον φετινό Ολυμπιακό, τους Αγγελόπουλους και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει την ευκαιρία να πάρει δωρεάν την ΚΑΕ

Αν το θελήσει ο Μαρινάκης ή οποιοσδήποτε άλλος, μπορεί ακόμη και αύριο το πρωί να μπει στο μπάσκετ του Ολυμπιακού, χωρίς οι Αγγελόπουλοι να το πάρουν είδηση! Είναι τέτοια η φορά των πραγμάτων που φαντάζει ως η πιθανότερη εξέλιξη για το μέλλον. Υπάρχει, πια, μπροστά σε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο μια αθλητική εταιρία με πανίσχυρο brand name, αλλά με ελάχιστη τρέχουσα εμπορική αξία.

Αλλωστε, ήταν τόσα πολλά και επαναλαμβανόμενα τα λάθη που έκαναν τους τελευταίους μήνες τα δύο αδέρφια, που... ούτε επίτηδες! Ανεξάρτητα από το τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους, ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν, φαινόταν από την αρχή αυτοκαταστροφικός. Μόνο τα πειραγμένα μυαλά των οργανωμένων οπαδών και των κολαούζων δημοσιογράφων δεν καταλάβαιναν πως το περίφημο #mexritelous θα σήμαινε  αργά ή γρήγορα το τέλος του μπασκετικού Ολυμπιακού έτσι όπως τον ξέραμε. Και άντε να δεχθούμε πως η αποχώρηση στο ημίχρονο του περυσινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν μια παρορμητική απόφαση που ήρθε εν βρασμώ. Η συνέχεια αποδείχθηκε περισσότερο απογοητευτική.

Η ΚΑΕ είχε άλλες δέκα ευκαιρίες να τα πάρει όλα πίσω και να σημάνει την επανεκκίνηση της προσπάθειας, διαπραγματευόμενη όρους και προϋποθέσεις που θα της εξασφάλιζαν ένα νέο αξιοπρεπές ξεκίνημα  τη φετινή χρονιά. Τις κλώτσησε όλες με μια πρωτοφανή μανία, πιστεύοντας πως διέθετε την στήριξη του κόσμου της την ώρα που οι άνθρωποί της πατούσαν το κουμπί της καταστροφής. 

Κι όμως, αυτός ο κόσμος γύρισε την πλάτη. Οχι τώρα με τους μόλις 6 χιλιάδες θεατές στο ΣΕΦ, στο τελευταίο ματς με την Αναντολού Εφές, αλλά από την πρώτη στιγμή. Ας θυμηθούμε τι έγινε σε εκείνο το παιχνίδι πρωταθλήματος, όπου οι Αγγελόπουλοι θέλησαν να δώσουν «λαϊκή νομιμοποίηση» στα όσα έκαναν ως τότε, έβαλαν γενική είσοδο 1 ευρώ θέλοντας να το μετατρέψουν σε... συλλαλητήριο, αλλά δεν γέμισαν ούτε το ένα τρίτο του γηπέδου. Πήγαν μόνο οι φανατικοί, σήκωσαν το πανό που αποκαλούσε τους δύο ιδιοκτήτες "μάγκες" κι εκείνοι αντί να δουν την μεγάλη εικόνα και να βγάλουν συμπεράσματα, κολακεύτηκαν σε τέτοιο βαθμό, που άρχισαν να χαιρετούν  δια χειραψίας έναν - ένα όσους πήγαν να τους υποστηρίξουν! 

Υπήρχε και μια απίθανη επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ τότε, που έλεγε ότι «όσοι νομίζουν ή έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να "παίζουν" με το ένδοξο όνομα, την ιστορία και τον κόσμο του Ολυμπιακού, θα μας έχουν απέναντί τους σε όλα τα επίπεδα». Την συνέταξαν και την δημοσιοποίησαν χωρίς να φαντάζονται ότι φωτογράφιζαν τους... ίδιους τους Αγγελόπουλους. Τόσα λάθη μαζεμένα, ούτε επίτηδες... 

Πλέον, η ομάδα αναζητά ένα σωτήρα: να την αναστηλώσει οικονομικά, να την αναβαθμίσει αγωνιστικά, να την ανασύρει από το πηγάδι της Α2 και να της ξαναδώσει το παλιό της πρεστίζ. 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ