Αθλητισμος

Κίνδυνος αναβολής του clasico!

Η έκρυθμη κατάσταση στην Καταλονία, μεταφέρει το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
real.jpg
Ρεάλ Μαδρίτης © EPA

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει το επόμενο Σάββατο 26 Οκτωβρίου, το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης, αυτό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει το επόμενο Σάββατο 26 Οκτωβρίου, το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης, αυτό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, έχει οριστεί να γίνει μεσημέρι (1 τοπική, 2 ώρα Ελλάδος), ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν άνετα και φίλαθλοι στην Ασία. Και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται.

Όμως, η έκρυθμη κατάσταση στη Βαρκελώνη μετά την καταδίκη δώδεκα ηγετών της Καταλονίας για τον ρόλο τους στο τοπικό δημοψήφισμα με στόχο την ανεξαρτησία, έχει βάλει σε κίνδυνο το μεγάλο ματς.

Άπαντες φοβούνται και το λένε ανοιχτά, πως στο «Καμπ Νόου» και στα πέριξ του μπορούν να γίνουν επεισόδια, ενώ το παιχνίδι είναι πιθανό να αποτελέσει όχημα για ένα άτυπο συλλαλητήριο που θα συμμετέχουν 90.000 άνθρωποι, όσοι δηλαδή χωράνε στο γήπεδο.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας, αλλά και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, πρότειναν κάτι ρηξικέλευθο: Να αλλάξουν οι έδρες! Δηλαδή το παιχνίδι του πρώτου γύρου να γίνει στη Μαδρίτη και αυτό του δεύτερου, να διεξαχθεί στη Βαρκελώνη την άνοιξη, όταν λογικά θα έχει ηρεμήσει η κατάσταση. Αυτό δεν το δέχτηκε καμία ομάδα, ούτε καν η Ρεάλ!

Οπότε μάλλον θα πάμε σε plan b, το οποίο αφορά τη μετακίνηση του clasico σε άλλη ημερομηνία. Η πιο κοντινή διαθέσιμη είναι η Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, που πάντως και καθημερινή είναι και αργά το βράδυ θα γίνει, οπότε χάνεται ένα μεγάλο μέρος της εμπορικότητας του αγώνα, τουλάχιστον για τις άλλες ηπείρους πλην της ευρωπαϊκής.

Η τελική απόφαση θα παρθεί την Τρίτη 22/10, όταν ζυγιστούν όλα τα δεδομένα και διαφανεί ποια η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Πάντως, οι πιθανότητες να γίνει το παιχνίδι στην ώρα του είναι λίγες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ