Αθλητισμος

Το μεγάλο ντέρμπι που δεν θα δούμε ποτέ

Σήμερα το πρωί η Βόρειος Κορέα υποδέχεται τη Νότιο Κορέα στην Πιονγκγιάνγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
korea.jpg
Νότια Κορέα © EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Σήμερα 15 Οκτωβρίου και 11.30, ώρα Ελλάδος, ξεκινά το ματς της Βορείου Κορέας κόντρα στη Νότιο Κορέα για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ένα ιστορικό πρωινό ξημέρωσε, αφού στις 11.30 ώρα Ελλάδος ξεκινά το ματς της Βορείου Κορέας κόντρα στη Νότιο Κορέα για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δύο ομάδες, αλλά είναι το παρθενικό επίσημο παιχνίδι που θα γίνει στην Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Β. Κορέας. Σε όλα τα προηγούμενα οι Βορειοκορεάτες χρησιμοποιούσαν γήπεδα σε Κίνα ή Ιαπωνία, ενώ τη μοναδική φορά που πέρασαν οι Νότιοι τα σύνορα ήταν το 1990 για φιλικό ματς.

Το έκαναν και χθες, φτάνοντας στη χώρα που ελάχιστοι έχουν δει τα μυστικά της, ουσιαστικά ένα ταξίδι στο άγνωστο. «Για μας είναι απλά ένα ακόμη παιχνίδι σαν όλα τ’ άλλα» λένε οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βορείου Κορέας, όμως σίγουρα δεν είναι έτσι.

Πληροφορίες για το πού μένουν οι Νοτιοκορεάτες παίκτες, τι κάνουν εκεί στον ελεύθερο χρόνο τους, δεν υπάρχουν. Επίσης δεν γνωρίζουμε πόσο κόσμο θα έχει το γήπεδο, αν θα πάνε μόνο στρατιώτες κλπ.

Οι Βορειοκορεάτες δεν δίνουν καμία πληροφορία, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα Νοτιοκορεατών φιλάθλων και δημοσιογράφων.

Είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί κάποιο μεγάλο φωτογραφικό πρακτορείο στο γήπεδο, ενώ δεν θα υπάρξει ούτε τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση!

Το πιο λογικό είναι ότι κάποια στιγμή γύρω στο μεσημέρι θα μάθουμε το σκορ και τους σκόρερ από την επίσημη ενημέρωση της ΦΙΦΑ. Και αυτό θα είναι όλο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ