Αθλητισμος

Ο Τάσος Μητρόπουλος και τα μπλουζάκια

Όταν οι ίδιες οι ομάδες προκαλούν βία με χιούμορ και κατά παραγγελία αγανάκτηση

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73491_1.jpg
© ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ / INTIME NEWS

«Μερικοί παλαίμαχοι του Ολυμπιακού είναι ικανοί να διαγράψουν ακόμη και τον εαυτό τους, αν τούς το ζητήσουν!»

Δύο περιστατικά εκδηλώθηκαν, συμπτωματικά με διαφορά λίγων μόλις ωρών το ένα από το άλλο. Στο ένα ο Άρης Θεσσαλονίκης κυκλοφόρησε μπλουζάκια με τυπωμένο μπροστά τον τρόπο που ο Ιντέγε πανηγύρισε δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ σαν... σκυλάκι, το γκολ που πέτυχε εναντίον του ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας. Ηταν τόσο ξεκαρδιστικό το χιούμορ του εμπνευστή και τόσο επιθετική η πολιτική του συγκεκριμένου μάρκετινγκ που πολλοί έτρεξαν να  αγοράσουν το t-shirt από την μπουτίκ προς 10 ευρώ για να θυμούνται το... ιστορικό γεγονός.

Μητρόπουλος

Λίγο αργότερα, ο σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού διέγραψε τον Τάσο Μητρόπουλο επειδή την Κυριακή είχε πάει σε μια εκπομπή στο κανάλι του Σαββίδη, το Open TV, και είπε πράγματα που προφανώς δεν άρεσαν. Η φρασεολογία της σχετικής ανακοίνωσης δίνει την εντύπωση σε όποιον την διαβάζει ότι τον καταδίκασαν για... έγκλημα εσχάτης προδοσίας: «Δυστυχώς για όλους μας, αναγκαζόμαστε να αποβάλλουμε από τις τιμημένες τάξεις των βετεράνων του Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου τον κ. Μητρόπουλο ο οποίος με τη συμπεριφορά του και τις επιλογές του αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός της ερυθρόλευκης οικογένειας. Συγχωρέσαμε στο παρελθόν τις ποδοσφαιρικές του επιλογές. Ομως, δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε τις ανθρώπινες επιλογές του αφού η αχαριστία του και η απόφασή του να υπηρετεί τους εχθρούς του Ολυμπιακού διαμορφώνουν τη σχέση του με την Ιστορία».

Κόμπλεξ, βλακεία, χαμηλό επίπεδο. Και στις δύο περιπτώσεις. Φανερό πως και οι μεν και οι δε απευθύνονται σε κοινό που αυτές ακριβώς τις συμπεριφορές γουστάρει. Συντηρείται από στείρο φανατισμό, και «τη βρίσκει» στο μίσος και στην περιφρόνηση για τον απέναντι. Μόνο που εκείνοι στους οποίους απευθύνονται τέτοιες αντιδράσεις ξεφεύγουν συχνά από την πλάκα ή την κατά παραγγελία αγανάκτηση και εκδηλώνονται με ντου, ξύλο, μολότοφ, στιλέτα και άλλα τέτοια για τα οποία, ως γνωστόν... ποτέ καμία ΠΑΕ δεν φταίει.

Για τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού μόνο θλίψη. Μερικοί είναι ικανοί να διαγράψουν ακόμη και τον εαυτό τους, αν τους το ζητήσουν! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ