Αθλητισμος

Εκτός τόπου και χρόνου τα βραβεία της FIFA

Κορυφαίος ο Μέσι, τρεις παίκτες της Ρεάλ στην ενδεκάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιονέλ Μέσι
Λιονέλ Μέσι / © EPA/MATTEO BAZZI

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου αναδείχθηκε ο Λιονέλ Μέσι, παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τέταρτη χρονιά απονεμήθηκαν φέτος τα βραβεία της ΦΙΦΑ, σε μια λαμπρή τελετή στη Σκάλα του Μιλάνου. Μόνο που τα τελικά αποτελέσματα προξένησαν εντύπωση, αφού ουσιαστικά αφορούν τη σεζόν 2018-19, ενώ αυτά που δόθηκαν ήταν λες και ο χρόνος γύρισε μερικά χρόνια πίσω.

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου αναδείχθηκε ο Λιονέλ Μέσι, παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (μετά την ήττα-ανατροπή με 4-0 από τη Λίβερπουλ), ενώ απέτυχε παταγωδώς για μια ακόμη φορά στο Κόπα Αμέρικα. Ο Αργεντινός ξεπέρασε τόσο τον Φαν Ντάικ στην ψηφοφορία, αλλά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν παρέστη καν, αν και μένει 100 χιλιόμετρα μακριά στο Τορίνο.

Παράξενα ήταν και τα αποτελέσματα στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς, όπου συναντάμε τρεις παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έκανε τη χειρότερη σεζόν της δεκαετίας. Ψηφίστηκε ο Σέρχιο Ράμος, ο Μόντριτς (δεν λογίζεται η παρουσία του στο Μουντιάλ του 2018) και ο Μαρσέλο, που ειδικά αυτός ήταν αρνητικός!

Αναλυτικά η ενδεκάδα: Άλισον-Ντε Λιχτ, Σέρχιο Ράμος, Φαν Ντάικ, Μαρσέλο-Μόντριτς, Ντε Γιονγκ, Αζάρ-Μπαπέ, Ρονάλντο, Μέσι.

Ως παρατράγουδο μπορεί να εκληφθεί και το βραβείο Fair Play, που πήρε ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Αναμφίβολα, ήταν πολύ ωραία η κίνησή του να δώσει εντολή ώστε να δεχτεί γκολ η Λιντς στο ματς πρωταθλήματος με την Άστον Βίλα, διότι η ομάδα του προηγήθηκε με αμφισβητούμενο τρόπο.

Το φοβερό είναι, όμως, πως τον περασμένο Φεβρουάριο είχε τιμωρηθεί για παράνομη κατασκοπεία των αντιπάλων του!

Κατά τα λοιπά, ο Γιούργκεν Κλοπ αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής, η Μέγκαν Ραπίνο κορυφαία γυναίκα ποδοσφαιριστής, ενώ καλύτερο γκολ βγήκε αυτό του Ντάνιελ Ζόρι. Ο 18χρονος Ούγγρος έδωσε τη νίκη στην Ντέμπρετσεν κόντρα στη Φερεντσβάρος (στις καθυστερήσεις του αγώνα), στο επαγγελματικό του ντεμπούτο!

Daniel Zsori Goal | FIFA PUSKAS AWARD 2019 WINNER

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ