Αθλητισμος

Ο Ζιντάν κρέμεται σε μια κλωστή

Η δεύτερη θητεία του Γάλλου στη Ρεάλ μοιάζει με εφιάλτη

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21630974.jpg
© IAN LANGSDON / EPA

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αποχώρησε από τον πάγκο της Ρεάλ καβάλα στ’ άλογο, πάνω σε αυτό γύρισε δέκα μήνες μετά, όμως η δεύτερη θητεία του στην ισπανική ομάδα δεν βαίνει καλώς και ίσως τελειώσει άδοξα.

Ο «Ζιζού» αποφάσισε να φύγει από τη «βασίλισσα» αμέσως μετά την κατάκτηση του τρίτου σερί Τσάμπιονς Λιγκ, τον Μάιο του 2018. Μετά το καταστροφικό πέρασμα των Λοπετέγκι, Σολάρι, γύρισε τον περασμένο Μάρτιο, με βασικό στόχο να ηρεμήσει και να στρώσει την ομάδα, ώστε να την προετοιμάσει για τη φετινή σεζόν, κάνοντας παράλληλα και σημαντικές μεταγραφές. Λέγεται πως δέχτηκε να επιστρέψει, έχοντας τη διαβεβαίωση του Φλορεντίνο Πέρεθ πως θα έχει αυτός το απόλυτο κουμάντο.

Πριν καν βγει ο Σεπτέμβρης, αποδεικνύεται ότι δεν έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω. Καταρχάς, στο τελευταίο –αδιάφορο- κομμάτι της περσινής σεζόν, η Ρεάλ δεν ηρέμησε, ούτε οι παίκτες βρήκαν τα πατήματά τους.

Η φετινή προετοιμασία αποδεικνύεται στην πράξη κακή και όχι για μερικά ντροπιαστικά αποτελέσματα όπως το 7-3 από την Ατλέτικο. Ήδη η Ρεάλ μετρά έντεκα τραυματισμούς στο αρχικό κομμάτι της σεζόν, ενώ είναι εμφανές ότι οι παίκτες της δεν έχουν την απαιτούμενη φρεσκάδα μέσα στο γήπεδο.

Παράλληλα, αν και στις μεταγραφές δαπανήθηκαν 300 εκατομμύρια ευρώ, μόνο ο Αζάρ (που έμεινε και έναν μήνα τραυματίας) είναι όνομα πρώτης γραμμής, ενώ οι υπόλοιποι είναι απλά… υποσχόμενοι.

Ο Ζιντάν ήθελε ακόμη έναν κεντρικό χαφ, τον Πολ Πογκμπά, για την ακρίβεια και έναν εξτρέμ αντί για τον Μπέιλ, τον οποίο επιθυμούσε διακαώς να πουλήσει, διότι δεν τον ήθελε μέσα στην ομάδα. Εν τέλει, ο Πογκμπά (ούτε κανείς άλλος στα χαφ) δεν ήρθε, ούτε ο Μπέιλ έφυγε. Και μάλιστα ο Ουαλός είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μέχρι στιγμής.

Μετά τα παραπάνω παρατράγουδα, η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και μια βαριά ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ, το 3-0 της Τετάρτης από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα… χειρότερα έρχονται, αφού αυτή την Κυριακή οι «μερένγκες» παίζουν στην έδρα της πρωτοπόρου Σεβίλλης και την επόμενη εβδομάδα υποδέχονται την Οσασούνα (Τετάρτη), πριν πάνε το Σάββατο στο «Μετροπολιτάνο» για το μεγάλο τοπικό ντέρμπι με την Ατλέτικο.

Η θέση του Ζιντάν μόνο ασφαλής δεν είναι, αν ο μήνας δεν βγει με θετικά αποτελέσματα για τη Ρεάλ. Εκτός κι αν προκύψει κάποια συντριβή μεθαύριο στη Σεβίλλη, οπότε οι εξελίξεις επισπευτούν. Και ο Ζιντάν βρεθεί ξανά άνεργος, αυτή τη φορά όχι από επιλογή… 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ