Αθλητισμος

To ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει νέο αστέρι

Οι τρομερές επιδόσεις του Νορβηγού Χάαλαντ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21474198.jpg
© EPA/CHRISTIAN BRUNA

Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ: Ποιο είναι το νέο αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Από την Τρίτη το βράδυ όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος μιλά για τον  Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ. Για όσους τυχόν έχουν μείνει ανενημέρωτοι, αυτός είναι ο 19χρονος Νορβηγός σέντερ φορ της αυστριακής Σάλτσμπουργκ, ο οποίος φαίνεται πως ξέρει καλά ένα πράγμα τουλάχιστον: Να βάζει την μπάλα στα δίχτυα.

Γεννημένος στις 21 Ιουλίου του 2000, ο Χάαλαντ έγινε επαγγελματίας στα 16 του με τη φανέλα της Μπρίνε και κατόπιν συνέχισε στη Μόλντε. Την πρώτη του χρονιά πήρε χρόνο συμμετοχής, βάζοντας τέσσερα γκολ σε 20 αναμετρήσεις, ενώ το 2018 ήταν σαφώς ανώτερος με 16 γκολ σε 30 αγώνες. Κάπου εκεί τον πήραν χαμπάρι τα λαγωνικά της Σάλτσμπουργκ και τον απέκτησαν. Έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, αλλά φέτος πήρε φανέλα βασικού. Πώς το ξεπλήρωσε; Έχοντας σημειώσει 17 τέρματα στα πρώτα εννιά παιχνίδια της χρονιάς! Όχι, οι αριθμοί δεν είναι λάθος. Έντεκα φορές σκόραρε σε επτά ματς του αυστριακού πρωταθλήματος, ενώ μετρά χατ τρικ τόσο στο Κύπελλο όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο χθεσινό εντυπωσιακό 6-2 της Σάλτσμπουργκ με την Γκενκ, ο Χάαλαντ πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αναγκάζοντας τους πάντες να ασχοληθούν μαζί του.

Roy Keane Ends Håland's Career In Manchester Derby

Ήδη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον έχει στα ραντάρ της, λόγω φυσικά του προπονητή Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που είναι κι αυτός Νορβηγός. Όμως το συγκεκριμένο φλερτ μπορεί να συναντήσει ένα πρόβλημα μπροστά του.

Ο πατέρας του 19χρονου είναι ο Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ, παλιός διεθνής αμυντικός με θητεία στην Αγγλία και συγκεκριμένα στις Νότιγχαμ, Λιντς και Μάντσεστερ Σίτι.

Τον Απρίλιο του 2001 ουσιαστικά τελείωσε η καριέρα του Χάαλαντ, έπειτα από ένα δολοφονικό τάκλιν του Ρόι Κιν,o οποίος θυμόταν μια διένεξή τους από ένα ματς του 1997!

Roy Keane Ends Håland's Career In Manchester Derby

Δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει, για δύο χρόνια βρισκόταν συνέχεια σε ορθοπεδικούς και όχι στα γήπεδα κι έτσι αναγκάστηκε να σταματήσει την μπάλα σε ηλικία 31 ετών. «Αν το πόδι μου ήταν στο έδαφος, ίσως και να το είχα χάσει» είπε ο πατέρας Χάαλαντ, που έκανε και μήνυση στον Κιν.

Το θέμα είναι ότι ο Κιν ήταν παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τότε και κανείς δεν ξέρει αν ο πιτσιρικάς θα θελήσει να παίξει σε αυτή την ομάδα. Έτσι κι αλλιώς, στην Αγγλία δηλώνει οπαδός της Λιντς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ