Αθλητισμος

Εκπλήξεις κι απρόοπτα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ (video)

Δεν έλειψαν τα συναρπαστικά γεγονότα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουίς Σουάρες - Ματς Χιούμελς
Λουίς Σουάρες - Ματς Χιούμελς © EPA/SASCHA STEINBACH

Συναρπαστική η πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λίβερπουλ έχασε από τη Νάπολι, ενώ η Μπαρτσελόνα πήρε 0-0 από την Ντόρτμουντ στη Γερμανία.

Συνήθως οι πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αναγνωριστικές και όχι τόσο ενδιαφέρουσες. Μόνο στο τέλος κρίνεται η πρόκριση, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε καλομάθει με τα φοβερά νοκ άουτ παιχνίδια, που ειδικά πέρυσι έγραψαν ιστορία.

Όμως, η φετινή πρεμιέρα έκρυβε πολλά… διαμάντια. Εκπλήξεις μικρές και μεγάλες, νέα πρόσωπα και γενικά αποτέλεσε το καλύτερο ορεκτικό, όχι μόνο για τη σημερινή μέρα, αλλά και για όλη τη σεζόν.

Πρώτο σημαντικό δεδομένο ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, έχασε. Αναμφίβολα είχε δύσκολο ματς στην Ιταλία με τη Νάπολι, όμως η ουσία είναι πως ηττήθηκε με 2-0. Μέχρι το 80ό λεπτό, μπορεί να μην είχαμε γκολ, αλλά υπήρχαν εκατέρωθεν πολλές ευκαιρίες, ώσπου ένα πέναλτι άκρως αμφισβητούμενο έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ήρθε και ένα παιδικό λάθος της αγγλικής άμυνας και αμέσως οι κάτοχοι του τίτλου βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Χρήστος Λούλης: Ο Γ. Βαρουφάκης έχει στοιχεία αλαζονικά και ναρκισσιστικά όπως κι εγώ

Στο άλλο μεγάλο ματς της χθεσινής μέρας, το φαβορί δεν νίκησε. Η Μπαρτσελόνα πήρε 0-0 από την Ντόρτμουντ στη Γερμανία, αν και άξιζε να χάσει. Οι Βεστφαλοί είχαν δοκάρια, χαμένο πέναλτι, ενώ κορυφαίος του ματς ήταν ο Τερ Στέγκεν, ο τερματοφύλακας της Μπάρτσα.

Brad Pitt GQ

Παράλληλα υπήρξαν και εκπλήξεις μικρές ή μεγάλες. Το μεγαλύτερο «μπαμ» ήταν η αδυναμία της Ίντερ να νικήσει εντός έδρας τη Σλάβια Πράγας. Μάλιστα οι Μιλανέζοι ισοφάρισαν 1-1 στις καθυστερήσεις και γλίτωσαν τα χειρότερα. Σημαντική και η νίκη της Βαλένθια μέσα στο Λονδίνο με 1-0 επί της Τσέλσι, η οποία φέτος έχει απαγόρευση μεταγραφών και δεν τρομάζει κανέναν αντίπαλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ