Αθλητισμος

Τι να καθίσουν να κάνουν στην Εθνική ο Σωκράτης κι ο Μανωλάς;

Είναι τόσο κακό το κλίμα που κάνει οποιονδήποτε «έχει κι άλλη δουλειά» να σκέφτεται πως δεν αξίζει τον κόπο

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2197494.jpg
© ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME SPORTS

Οι αντοχές του Παπασταθόπουλου και του Μανωλά στην Εθνική Ομάδα φαίνεται να τελειώνουν.

Πέρα από το τι θα γίνει την Κυριακή με το Λιχτενστάιν η ουσία είναι πως αυτή η Εθνική που εξακολουθούμε να βλέπουμε περισσότερο από... πατριωτικό καθήκον, δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον. Εδιωξε τον κόσμο που την ακολουθούσε και την στήριζε, απογοήτευσε και εξακολουθεί να απογοητεύει τους πάντες. Αλλάζει προπονητές, πλάνα και προσανατολισμούς για ψύλλου πήδημα. Το σπουδαιότερο; Εχει ξενερώσει εντελώς τους καλούς της παίκτες που δεν βλέπουν μέλλον σ αυτή και τρώνε τη μια απογοήτευση μετά την άλλη.

Οποιος είδε την γκριμάτσα απογοήτευσης του Παπασταθόπουλου αμέσως μετά το πέναλτι του Κουρμπέλη που μας στοίχισε το γκολ από τη Φινλανδία, θα κατάλαβε πως οι αντοχές για τον ίδιο, για τον Μανωλά και για δυο τρεις ακόμα έχουν φτάσει στο δεν πάει άλλο. Προσπαθούν, προσπαθούν, προσπαθούν, ώσπου έρχεται ο άλλος, κάνει μια ανατροπή - σαχλαμάρα και... τους στέλνει αδιάβαστους. 

Ο Σωκράτης το έχει προαναγγείλει: «Αν δεν προκριθούμε, θα αποσυρθώ σίγουρα. Αν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα υπάρχουν λάθη, δεν θα υπάρχει συγγνώμη, δεν θα υπάρχει τίποτα»! Αν φύγει, καθόλου παράξενο να τον ακολουθήσει κι ο Μανωλάς. Μπήκαν οι δυο τους μπροστά για να διώξουν τον Αναστασιάδη και είδαν στο Τάμπερε μία από τα ίδια σε νοοτροπία, φιλοσοφία και επιδίωξη στόχων -με άντε λίγο καλύτερη κυκλοφορία μπάλας.

Υπάρχει τόσο κακό κλίμα, που κάνει οποιονδήποτε «έχει κι άλλη δουλειά να κάνει» να κάθεται και να σκέφτεται πως δεν αξίζει τον κόπο. Η σημερινή εντύπωση είναι ότι τα επόμενα βήματα κατευθύνονται στο κενό καθώς οι παίκτες, παλιοί και καινούργιοι, διεκπεραιώνουν μια τυπική διαδικασία: να γίνει το ματς, να τελειώνουμε, να ξαναγυρίσουμε εκεί που μας πληρώνουν. Ειδικότερα οι φτασμένοι έχουν την αίσθηση πως παίζουν χωρίς κανένα νόημα χάνοντας χρόνο, κόπο και ενέργεια. Δεν υπάρχει δηλαδή το «κάτι» που θα ανάψει τη σπίθα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Κι αυτό είναι κακό για τους καινούργιους που θέλουν να επενδύσουν πάνω στην Εθνική και δεν βρίσκουν ούτε κλίμα, ούτε προϋποθέσεις. Ο Βρουσάι, ο Παυλίδης, ο Βλαχοδήμος, ο Μπουχαλάκης, ο Κουρμπέλης, ο Πέλκας, ο Τσιμίκας, ο Κούτρης, ο Μασούρας είναι μια φουρνιά που κινδυνεύει να χαθεί εξ αιτίας του κακού κλίματος που κυριαρχεί και δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας... 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ