Αθλητισμος

Δύσκολη νίκη και πρόκριση για την Εθνική μπάσκετ

Δεν ικανοποίησε, αλλά έκανε τη δουλειά κόντρα στους Νεοζηλανδούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gre-nzl1
Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία στο Μουντομπάσκετ © INTIME/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δύσκολη νίκη και πρόκριση για την Εθνική μπάσκετ. Δεν ικανοποίησε, αλλά έκανε τη δουλειά κόντρα στους Νεοζηλανδούς

Έστω και με αρκετό άγχος, η Εθνική μπάσκετ καθάρισε τη Νέα Ζηλανδία με 103-97 και προκρίθηκε στους “16” του Μουντομπάσκετ. Μπορεί η επιθετική μας συγκομιδή να ήταν αρκετά καλή, όμως η άμυνά μας ήταν προβληματική απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας, αλλά αρκετά μαχητικό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έφτασε σε top απόδοση, αλλά με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και έξι ασίστ, πραγματοποίησε μια εμφάνιση ανάλογη της αξίας του.

Σε όλο το ματς, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιρνε διψήφια διαφορά, πάντοτε οι αντίπαλοι μείωναν στους 5-6 πόντους. Ποτέ δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε και το άγχος παρέμεινε. Αυτός που καθάρισε ουσιαστικά στην τέταρτη περίοδο ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που πέτυχε 16 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Ο Καλάθης σημείωσε 14 και ο Πρίντεζης, ξανά σταθερός με 13 πόντους.

Greece v New Zealand - Highlights - FIBA Basketball World Cup 2019

Τώρα τα πράγματα στον επόμενο όμιλο έχουν εξής: Οι Αμερικανοί με τους Βραζιλιάνους έχουν 3-0 κι η Ελλάδα με τους Τσέχους 2-1. Κάθε ομάδα θα δώσει από δύο ματς και οι πρώτοι δύο του ομίλου προκρίνονται στα προημιτελικά.

Η Εθνική θα παίξει το Σάββατο με τις ΗΠΑ και τη Δευτέρα με την Τσεχία και πολλά (ίσως όλα) μπορούν να κριθούν από την πρώτη αγωνιστική. Το πλέον καλό σενάριο θα ήταν να νικήσουμε την Team USA, όμως επειδή αυτό δεν είναι τόσο πιθανό, θέλουμε νίκη της Τσεχίας επί της Βραζιλίας για να κριθούν όλα τη Δευτέρα. Με νίκη των Βραζιλιάνων και ήττα δική από τις ΗΠΑ, αποκλειόμαστε από μεθαύριο.  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ