Αθλητισμος

Δύο ελληνικοί «τελικοί» σήμερα

Οι ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου παίζουν τα ρέστα τους σε Κίνα και Φινλανδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ethniki1.jpg
Μουντομπάσκετ © INTIMEsports / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Οι προσδοκίες για την Εθνική μπάσκετ ήταν πολύ μεγάλες στο Παγκόσμιο της Κίνας, όμως η προχθεσινή ήττα από τη Βραζιλία τις ψαλίδισε κατά πολύ.

Οι προσδοκίες για την Εθνική μπάσκετ ήταν πολύ μεγάλες στο Παγκόσμιο της Κίνας, όμως η προχθεσινή ήττα από τη Βραζιλία τις ψαλίδισε κατά πολύ. Άπαξ και βασικός στόχος είναι τα νοκ άουτ, το έργο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη δεύτερη φάση των ομίλων είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Όμως για να φτάσουν εκεί οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου πρέπει να ξεπεράσουν άλλο ένα εμπόδιο, αυτό της Νέας Ζηλανδίας. Στις 3 το μεσημέρι η Ελλάδα θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει στους «16» της διοργάνωσης και μετά να αρχίσει να πιστεύει σε θαύματα και να κυνηγά υπερβάσεις.

Τρεις φορές έχουμε αντιμετωπίσει τους συμπαθείς Νεοζηλανδούς και έχουμε πετύχει ισάριθμες νίκες με μεγάλες διαφορές. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το άγχος είναι όλο στην ελληνική μεριά, ενώ οι σκληροτράχηλοι αντίπαλοί μας δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Αντίθετα μπορούν να κερδίσουν την πρόκριση αν είναι αυτοί οι νικητές του ματς.

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι διεθνείς, πώς θα χρησιμοποιηθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι αν θα κάνει ένα ματς αντάξιο ενός MVP του ΝΒΑ.

Το βράδυ, όμως, έχει και ποδόσφαιρο. Μεγάλες προσδοκίες δεν υπήρχαν γι’ αυτή την Εθνική, αλλά σε όμιλο με Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία και με δύο να προκρίνονται υπήρχαν ελπίδες για παρουσία στο EURO 2020. Μετά το 2-2 στη Ζένιτσα οι ελπίδες αυξήθηκαν, δυστυχώς όμως ήρθαν οι εντός έδρας ήττες από Ιταλία, Αρμενία και μαζί τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με Αναστασιάδη και  παίκτες για να μας προσγειώσουν.

Σήμερα (21.45) η Εθνική έχει νέο προπονητή τον Ολλανδό Τζόνι Φαν Σιπ, ο οποίος μετά από τρεις μέρες γνωριμίας με τους ποδοσφαιριστές θα κάνει το ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι που έχει χαρακτήρα «τελικού». Αντιμετωπίζουμε τη Φινλανδία στο Τάμπερε και μόνο με νίκη θα διατηρήσουμε ελπίδες πρόκρισης.

Στη βαθμολογία η Ιταλία έχει δώδεκα βαθμούς, η Φινλανδία 9 κι εμείς μαζί με τους Βόσνιους από τέσσερις. Ανάμεσα βρίσκεται η Αρμενία, την οποία κακώς δεν υπολογίζουμε, με έξι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ