Αθλητισμος

Ρότζερ Φέντερερ: Ήττα σοκ και αποκλεισμός από το US Open

Το πρόβλημα στη μέση και η απογοήτευση του «Βασιλιά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρότζερ Φέντερερ
Ρότζερ Φέντερερ / © EPA/DANIEL MURPHY

Αποκλείστηκε από το US Open ο πέντε φορές πρωταθλητής του τουρνουά Ρότζερ Φέντερερ καθώς ηττήθηκε με μεγάλη ανατροπή από τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (No78)  κέρδισε τον Ελβετό «Βασιλιά» του τένις για πρώτη φορά μετά από 7 σερί ήττες και για πρώτη φορά θα παίξει στον ημιτελικό του US Open μ' αντίπαλο τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. 

Ο Βούλγαρος επικράτησε με 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2 του Ελβετού που είχε ενοχλήσεις (το πιθανότερο στη μέση και πήρε και ιατρικό τάιμ άουτ στο 5ο) και τον έβγαλε νοκ άουτ στη Νέα Υόρκη. 

21571712.jpg
Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ / © EPA/JOHN G. MABANGLO

Έτσι στο τουρνουά συνεχίζουν μόνο δυο παίκτες του top-10 που είναι ο Ράφα Ναδάλ (Νο2) και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο5). 

Ο Ντιμιτρόφ μετά από το Australian Open (2017) και το Wimbledon (2014) θα παίξει στα 28 του και στα ημιτελικά στο US Open. 

Από την άλλη ο Ελβετός (Νο3) μετά από 2 σερί παρουσίες σε ημιτελικά (Roland Garros, Wimbledon) θα ολοκληρώσει την 19η παρουσία του στο US Open έχοντας στο σύνολο 89 νίκες και 14 ήττες. 

21570433.jpg
Ρότζερ Φέντερερ / © EPA/DANIEL MURPHY

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρωταθλητής των Grand Slam εξέφρασε την απογοήτευσή του και αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τη μέση του.

 

 


«Είμαι απογοητευμένος γιατί είχα την αίσθηση ότι έπαιζα καλά. Είναι μια χαμένη ευκαιρία. Πίστευα ότι αν τα κατάφερνα σήμερα θα μπορούσα να ξεκουραστώ για δύο μέρες και να είμαι πανέτοιμος για τα τελικά. Αισθανόμουν συνέχεια ενοχλήσεις στη μέση, αλλά ήμουν σε θέση να παίξω», είπε ο Ρότζερ Φέντερερ.  

 

 

Roger Federer vs Grigor Dimitrov | US Open 2019 Quarterfinal Highlights

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ