Αθλητισμος

Αυτοί που θα μας λείψουν στο Μουντομπάσκετ της Κίνας

Πολλά αστέρια, ειδικά από το ΝΒΑ, προτίμησαν τις διακοπές από το Μουντομπάσκετ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20732951.jpg
© ΕPA/JOHN G MABANGLO

Δεν θέλουν όλοι οι αστέρες του μπάσκετ να συμμετέχουν στο Μουντομπάσκετ. Λείπουν πολλοί, και κυρίως οι NBAers σνομπάρουν τον θεσμό.

Δυστυχώς είναι ουκ ολίγοι οι παίκτες που απουσιάζουν από το φετινό Μουντομπάσκετ. Κάποιοι στάθηκαν άτυχοι και τραυματίστηκαν, κάποιοι άλλοι επέλεξαν να ξεκουραστούν για να είναι πιο φρέσκοι για τη νέα σεζόν. Τέτοια παραδείγματα θα συναντήσουμε και στην Εθνική μας ομάδα.

Όμως, η πιο κραυγαλέα περίπτωση είναι αυτή των Αμερικανών, που κατεβάζουν μια… δευτερότριτη ομάδα, καθώς όλοι οι σούπερ σταρ τη σνόμπαραν. Αν καταγραφεί όλη η λίστα αυτών που αρνήθηκαν συμμετοχή θα σπαταληθούν πολλά kilobytes, οπότε οι πιο σημαντικοί είναι: Λεμπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι, Πολ Τζορτζ, Καϊρί Ίρβινγκ, Καουάι Λέοναρντ, Κρις Πολ, Κλέι Τόμπσον, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Άντονι Ντέιβις, Τζέιμς Χάρντεν και ο (πραγματικά) τραυματίας Κέβιν Ντουράντ.

Όμως, υπάρχουν κι άλλες τρανταχτές απουσίες. Η Ρωσία στερείται λόγω τραυματισμού, τον κορυφαίο σκόρερ της, τον Αλεξέι Σβεντ, ενώ η Ισπανία είδε και τον Πάου Γκασόλ να μένει σπίτι του, όπως και τον δαιμόνιο πλέι μέικερ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Οι Ιταλοί έχασαν στα μέσα Αυγούστου τον Νικολό Μέλι (πρώην Φενέρμπαχτσε, νυν Νέα Ορλεάνη) με τραυματισμό και οι Σέρβοι με… πόνο ψυχής έκοψαν τον Μίλος Τεόντοσιτς που είχε πρόβλημα στη μέση. Η Δομινικανή Δημοκρατία θα μπορούσε να παρουσιάσει μια πολύ δυνατή ομάδα ειδικά μέσα στη ρακέτα, όμως τόσο ο Αλ Χόρφορντ όσο και ο Καρλ Άντονι Τάουνς αποφάσισαν να μείνουν εκτός. Και οι δύο μπαίνουν άνετα στην αφρόκρεμα των ψηλών του ΝΒΑ…

Η Γαλλία έχασε πρόσφατα με τραυματισμό τον βασικό της πλέι μέικερ, τον Τομάς Ερτέλ της Μπαρτσελόνα, και έτσι βλέπει τις ελπίδες της για διάκριση να ψαλιδίζονται.

Η εθνική Αυστραλίας έχει αρκετά καλούς παίκτες και από το ΝΒΑ, όμως ο καλύτερος (ο all around άσος των Σίξερς), ο Μπεν Σίμονς δεν έδειξε να ενδιαφέρεται. Ειδική περίπτωση ο Καναδάς, που δυνητικά είχε ομάδα ακόμη και για την πρωτιά. Όμως, τουλάχιστον 15 παίκτες που παίζουν τώρα στο ΝΒΑ δεν θέλησαν να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο. Ούτε οι πολύ καλοί σκόρερ Ουίγκινς-Μάρεϊ ούτε ο σέντερ Τριστάν Τόμπσον, ούτε ο ψηλός σουτέρ Όλινικ, ούτε ο πιτσιρικάς Μπάρετ, το νο 3 του φετινού ντραφτ.

Τέλος, η Εθνική ουσιαστικά μέτρησε δύο απουσίες, πέρα από τον τραυματισμό του Γιάννη Αθηναίου. Ο Κώστας Κουφός και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν θέλησαν να ακολουθήσουν την προετοιμασία, με στόχο να γυμναστούν έξτρα και παράλληλα να βρουν ομάδα στο ΝΒΑ. Εν τέλει ο ένας κατέληξε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο άλλος στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και με βάση αυτή την εξέλιξη, θα μπορούσαμε να έχουμε κι αυτούς τώρα στην Κίνα… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ