Αθλητισμος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα άλλα αστέρια του Μουντομπάσκετ

Ο Greek Freak είναι ο σούπερ σταρ της διοργάνωσης, μακράν του δεύτερου

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © INTIME / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το μεγάλο αστέρι του Μουντομπάσκετ. Υπάρχουν όμως και άλλοι παικταράδες.

Δεν χωράει αμφιβολία πως ο σούπερ σταρ του φετινού Μουντομπάσκετ είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο MVP του ΝΒΑ δεν θα μπορούσε να περάσει σε δεύτερο πλάνο. Απλά η απουσία άλλων τεράστιων αστεριών από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αφήνει τον Greek Freak μόνο του στην κορυφή των αστεριών.

Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν και πολλοί άλλοι παικταράδες, που ετοιμάζονται να αφήσουν το στίγμα τους στη μεγάλη μπασκετική γιορτή.

Για παράδειγμα, οι οικοδεσπότες Κινέζοι (που λάτρεψαν το μπάσκετ μετά το ξεπέταγμα του Γιάο Μινγκ) έχουν τον αρχηγό τους, τον Γι Γιανλιάν, που αντιμετωπίζεται σαν… θεός. Ήταν το νούμερο 6 στο ντραφτ του 2007, έπαιξε πέντε χρόνια στο ΝΒΑ, δίχως όμως μεγάλη επιτυχία.

YI JIANLIAN TOP 10 PLAYS OF HIS NBA CAREER

Στην Αργεντινή συναντάμε τον 39χρονο πια, Λουίς Σκόλα, ο οποίος παρεμπιπτόντως βγάζει πια το ψωμί του στο πρωτάθλημα της Κίνας, ενώ οι Ισπανοί ανάμεσα σε μια 12άδαμε πασίγνωστους παίκτες, έχουν τον Μαρκ Γκασόλ και τον Ρίκι Ρούμπιο.

Η Ιταλία κατάφερε να πείσει τους δύο πιο γνωστούς NBAers της, τους Μπελινέλι και Γκαλινάρι να αγωνιστούν, ενώ η πολύ δυνατή Σερβία διαθέτει έναν από τους κορυφαίους σέντερ στον κόσμο, τον Νίκολα Γιόκιτς, με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ μέσο όρο στους Ντένβερ Νάγκετς φέτος.

Nikola Jokic BEST Highlights & Moments from 2018-19 NBA Season! Triple-Double Machine!

Η Τσεχία έχει τον Σατοράνσκι, η Τουρκία τον Ιλιασόβα, ενώ από τους αποδεκατισμένους Αμερικανούς ξεχωρίζει ο φοβερός σκόρερ Κέμπα Ουόκερ, ο τρομερός σουτέρ (και… δεξί χέρι του Γιάννη στους Μπακς) Κρις Μίντλετον και οι εξαιρετικά ανερχόμενοι Τζέισον Τέιτουμ και Ντόνοβαν Μίτσελ.

Σπουδαίο ψηλά με σούπερ καριέρα στο ΝΒΑ έχουν και οι Μαυροβούνιοι, πρώτοι μας αντίπαλοι την Κυριακή το μεσημέρι, τον Νίκολα Βούτσεβιτς των Ορλάντο Μάτζικ, ενώ στη Γαλλία ξεχωρίζουν οι Ρουντί Γκομπέρ (σέντερ των Τζαζ), ο Νικολά Μπατούμ, με μεγάλη θητεία κι αυτός στο ΝΒΑ και ένας εκ των κορυφαίων της Ευρωλίγκας, ο Νάντο Ντε Κολό.

Nando De Colo BEST Highlights from 2018-19 Season ᴴᴰ Scoring MACHiNE!

Οι Γερμανοί έχουν τον πολύ καλό πλέι μέικερ, Ντένις Σρέντερ των Οκλαχόμα, ενώ οι Λιθουανοί βασίζουν πολλά στους Βαλαντσιούνας και Ντομάντας Σαμπόνις, τον γιο του σπουδαίου Άρβιντας.

Domantas Sabonis' Top 10 Plays of the 2018-19 Regular Season

Όσον αφορά την Ελλάδα, πέρα από τον Αντετοκούνμπο, αστέρι διεθνούς μεγέθους μπορεί να θεωρηθεί και ο Νικ Καλάθης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ