Αθλητισμος

Ένα ακόμη χειρουργείο για τον Χουάν Κάρλος

Στα 81 του, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας παραμένει ακμαίος και συνεχίζει να ασχολείται με τον αθλητισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα 81 του ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος κατεβαίνει σε αγώνες ιστιοπλοΐας
Στα 81 του ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος κατεβαίνει σε αγώνες ιστιοπλοΐας/©EPA/PEKKA SIPOLA

Ξανά στο χειρουργείο ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

Σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς θα υποβληθεί το Σάββατο ο Χουάν Κάρλος. Η επέμβαση στον 81χρονο τέως βασιλιά της Ισπανίας θα γίνει στην κλινική Κιρόν ντε Ποθουέλο της Μαδρίτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το βασιλικό παλάτι, η επέμβαση ήταν προγραμματισμένη εδώ και δύο μήνες για τον πατέρα του σημερινού βασιλιά της χώρας, Φελίπε Στ'. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων στο ισχίο, στη σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις. Πολύ συχνά έχει οδηγηθεί στο χειρουργείο λόγω της αγάπης του για τον αθλητισμό -ειδικά για το σκι. Πρόσφατα, μάλιστα, κατέβηκε σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Το 2010 είχε υποβληθεί σε αφαίρεση καλοήθους όγκου στον δεξί πνεύμονα, και το 2011 είχε χειρουργηθεί στο αριστερό πόδι για ρήξη αχίλλειου τένοντα. Το ίδιο έτος τού τοποθετήθηκε προσθετικό μόσχευμα στο δεξί γόνατο, ενώ τον επόμενο χρόνο υποβλήθηκε τρείς φορές σε επεμβάσεις:

  • Για αρθροπλαστική στο δεξί ισχίο -έπειτα από την περιπετειώδη πτώση του σε «μυστικό» σαφάρι ελεφάντων στην Μποτσουάνα,
  • για διόρθωση της κίνησης της ίδιας αρθροπλαστικής και
  • για μία ακόμη αρθροπλαστική στο αριστερό ισχίο.

Το 2013 υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για να αποφευχθεί μόλυνση στην αρθροπλαστική και κατόπιν σε νέα εγχείριση για την οριστική αντικατάστασή της. Το ίδιο έτος, έπειτα από αρκετούς μήνες, υποβλήθηκε σε επέμβαση στην σπονδυλική στήλη, λόγω δισκοκήλης.

Τον Απρίλιο του 2018 υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για να διορθωθούν οι ενοχλήσεις που του προκαλούσε το προσθετικό μέλος στο δεξί γόνατο. Η τελευταία επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Χουάν Κάρλος ήταν φέτος τον Απρίλιο, για την αφαίρεση ενός δερματικού προβλήματος που του προκάλεσε η υπερέκθεση στον ήλιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ