Αθλητισμος

«Είσαι ένα κτήνος»: Η Σερίνα Γουίλιαμς λύγισε αλλά δεν ήταν μόνη

Η Σερίνα Γουίλιαμς δάκρυσε στον τελικό του Rogers Cup

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
serena.jpg

Η Σερίνα Γουίλιαμς βρέθηκε στον τελίκό του Rogers Cup και μαζί με την Μπιάνκα Αντρεέσκου χάρισαν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της χρονιάς

Είναι η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 23 Grand Slam και στα 37 της δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Παρόλα αυτά η Σερίνα Γουίλιαμς συνεχίζει να κάνει αυτό ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο. Να είναι η κυρίαρχος των courts. Στο Rogers Cup η αμερικανίδα έφτασε ως τον τελικό, εκεί που η κούραση και ο πόνος την πρόδωσαν και υποτάχθηκε στην 19χρονη Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Γεννημένη τον 21ο αιώνα, η Καναδή έχει μεγαλώσει με την Σερίνα πρωταθλήτρια και μόνο και μόνο η επικράτησή της, θα φάνταζε ένα σημαντικότατο milestone για τη συνέχεια της καριέρας της. Όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν αρκετά διαφορετικά και οι δυο τους χάρισαν ένα από τα πιο συγκινητικά highlights της φετινής χρονιάς. 

 

 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας, η Γουίλιαμς κάλεσε ιατρικό τάιμ-άουτ και δευτερόλεπτα μετά λύγισε. Όταν το συνειδητοποίησε αυτό η κατά 18 χρόνια μικρότερη αντίπαλός της, έφτασε αμέσως δίπλα της. «Έχω παρακολουθήσει όλη σου την καριέρα. Είσαι ένα γαμημένο κτήνος» της φωνάζει, λίγο πριν την αγκαλιάσει και την σηκώσει, αναγκάζοντας το κοινό του Καναδά να υποκλιθεί και στις δύο με ένα Standing Ovation διαρκείας. 

Μερικές ώρες αργότερα η 19χρονη Αντρεέσκου θα ακούσει το είδωλό της, το είδωλο μιας ολόκληρης γενιάς, να δηλώνει θαυμάστριά της. Άραγε να κρατήσει αυτή τη δήλωση περισσότερο και από τη νίκη στο Masters; 

Serena 'officially a fan' of Andreescu after she was consoled by the Canadian following match

Η Σερίνα Γουίλιαμς βρίσκεται στα τελευταία της και πέρα από εντυπωσιακούς πόντους, αδιανόητη φυσική δύναμη και τσακωμούς με τους διαιτητές, γίνεται αντιληπτό ότι η παρακαταθήκη της είναι πολύ μεγαλύτερη. Και αν σήμερα βρίσκεται στο Νο 7 της Παγκόσμιας Κατάταξης, δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις ότι κάθε της κίνηση είναι ξεχωριστή και ότι θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για νεώτερους αθλητές και όχι μόνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ