Αθλητισμος

Μια Αμερική χωρίς αστέρια

Λειψή θα κατέβει στο Παγκόσμιο μπάσκετ η Team USA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/RAUL CARO

Σχεδόν όλα τα αστέρια πρώτης και δεύτερης γραμμής δεν θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο, είτε επειδή δεν ήθελαν είτε λόγω τραυματισμών.

Το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Όχι μόνο για τους δικούς μας εθνικούς λόγους, ειδικά μετά την οριστικοποίηση συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και για άλλους δύο τουλάχιστον.

Αφενός υπάρχουν πολλές εθνικές ομάδες με εξαιρετικά δυνατό ρόστερ, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον ανταγωνισμό, αφετέρου δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί. Όλοι περίμεναν πως οι Αμερικάνοι θα ήταν αυτό, όμως το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του, ο (εκπληκτικός προπονητής) Κρεγκ Πόποβιτς ολοένα και αποψιλώνεται.

Σχεδόν όλα τα αστέρια πρώτης και δεύτερης γραμμής δεν θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο, είτε επειδή δεν ήθελαν είτε λόγω τραυματισμών. Στις 10 Ιουνίου έγινε το πρώτο μεγάλο ξεκαθάρισμα, όταν 20 σταρς του ΝΒΑ απάντησαν αρνητικά. Ανάμεσά τους ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Στεφ Κάρι, ο Πολ Τζορτζ, ο Καϊρί Ίρβινγκ και ο MVP των τελικών, ο Καουάι Λέοναρντ.

Βεβαίως, νοκ άουτ είναι ο Κέβιν Ντουράντ, αλλά και ο Κλέι Τόμπσον, που θα αργήσουν να επιστρέψουν στην ενεργό δράση. Στις 15 Ιουλίου άναψε απαγορευτικό και ο Άντονι Ντέιβις, το νέο μεγάλο απόκτημα των Λέικερς και τέσσερις μέρες μετά ο χαρισματικός σκόρερ, Τζέιμς Χάρντεν. Ούτε ο νέος του “partner” στο Χιούστον, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ θα δώσει το «παρών» στην Κίνα, ενώ ακολούθησαν και άλλες αρνήσεις παικτών εγνωσμένης αξίας.

Τι έχει απομείνει; Καμιά 15αριά παίκτες, αναμφίβολα πολύ καλοί, αλλά σε καμία περίπτωση με το ειδικός βάρος των απόντων. Υπάρχει ο σκόρερ Κέμπα Ουόκερ, που από φέτος θα παίζει στους Σέλτικς αντί του Ίρβινγκ, ο συμπαίκτης του πια, Τέιτουμ, ο Κρις Μίντλετον των Μπακς, ενώ οι υπόλοιποι είναι ρολίστες ή τέλος πάντων δεύτερα βιολιά.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη κι έτσι ουδείς μπορεί να ξεγράψει τους Αμερικανούς, ειδικά με τον Πόποβιτς στον πάγκο. Όμως, όλες πια οι ομάδες μπορούν να ελπίζουν σε διάκριση και πρωτιά. Ακόμη και η Εθνική μας… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ