Αθλητισμος

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρώτη οικονομική δύναμη στο ποδόσφαιρο

Στην τρίτη θέση της λίστας του Forbes πάνω από την Μπαρτσελόνα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπερναμπέου
Μπερναμπέου © EPA/Rodrigo Jiménez

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρώτη οικονομική δύναμη στο ποδόσφαιρο. Στην τρίτη θέση της λίστας του Forbes πάνω από την Μπαρτσελόνα.

Παρότι το 2019 δεν ήταν καθόλου καλή για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο, εντούτοις ως σύλλογος κατάφερε να αυξήσει την οικονομική δυναμική του.

Το έγκυρο οικονομικό περιοδικό Forbes, εξέδωσε τη λίστα με τις 50 πιο “ακριβές” ομάδες στον παγκόσμιο αθλητισμό, βάσει αξίας.

Λόγω του εκπληκτικού γηπέδου τους, οι Ντάλας Καουμπόις από το NFL είναι στην πρώτη θέση με αξία 5.000.000.000 δολάρια, ενώ ακολουθούν οι Γιάνκις της Νέας Υόρκης στο μπέιζμπολ (4,6 δισ.), πόλος έλξης για κάθε τουρίστα του “μεγάλου μήλου” κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τρίτη και πρώτη μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων είναι η Ρεάλ με αξία που αγγίζει τα 4,24 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πίσω της κατά 200 εκατομμύρια την Μπαρτσελόνα.

Στην πέμπτη θέση συναντάμε τους Νιου Γιορκ Νικς, αν και είναι μία από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ, έκτη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι 8οι οι Λέικερς.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, η Λίβερπουλ βρίσκεται μόλις στην 45η θέση, ενώ οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Τορόντο Ράπτορς, δεν υπάρχουν καν στη λίστα… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ