Αθλητισμος

Οι υποψήφιοι προπονητές της Εθνικής

Σχεδόν δέκα άτομα ερίζουν για τη θέση του Αναστασιάδη

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2151791.jpg
Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος © ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

10 διαφορετικές επιλογές για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος: Από τον Μανόλο Χιμένεθ μέχρι... τον Μαρίνο Ουζουνίδη

Από το βράδυ που η Εθνική Ελλάδος έχασε μέσα στο ΟΑΚΑ από την Αρμενία, όλοι ξέραμε πως ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν ήδη παρελθόν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα και η κάκιστη εικόνα, αλλά και όσα ακολούθησαν του αγώνα, με τη δημόσια διαφωνία του προπονητή με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Έκτοτε πέρασε ένας μήνας και δεν είχαμε νέα ουσιαστικά. Εν τέλει η ΕΠΟ έβγαλε μια διαρροή που ενημέρωσε πως ο Αναστασιάδης δεν θα συνεχίσει και τώρα πια όλο το βάρος έχει πέσει στον αντικαταστάτη του.

Η λίστα είναι μεγάλη, με αρκετά ονόματα να παίζουν. Από την Πορτογαλία, έχει γίνει επαφή με τον Ντομίνγκος Πιασένσια, που το 2011 οδήγησε την Μπράγκα στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια είναι άνεργος.

Δύο τουλάχιστον επιλογές υπάρχουν και από την ισπανική αγορά. Η μία είναι αυτή του Μανόλο Χιμένεθ, του ανθρώπου που έχει κάνει τρεις θητείες στον πάγκο της ΑΕΚ, ενώ η άλλη δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Από την Ιταλία έγινε επαφή με τον Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο, που θήτευσε στην εθνική Ελπίδων της χώρας του.

Ανεβαίνοντας στον χάρτη, έχουν εξεταστεί 2-3 περιπτώσεις από την κεντρική/βόρεια Ευρώπη, με υποψήφιους από Γερμανία, αλλά και αυτή του Ολλανδού Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος προ δεκαετίας πέρασε από τον Παναθηναϊκό και θεωρείται –στην καλύτερη- αμφιλεγόμενος.

Τέλος από Ελλάδα υπάρχουν οι περιπτώσεις των Μαρίνου Ουζουνίδη και Τραϊανού Δέλλα.

Ποιος θα είναι ο εκλεκτός; Θα μάθουμε σύντομα. Θα αποφασίσουν τα στελέχη της ΕΠΟ, έπειτα από μεγάλη… μάχη. Βλέπετε υπάρχουν δύο τάσεις μέσα στην Ομοσπονδία και η καθεμία προσπαθεί να περάσει το δικό της. Προς το παρόν προέχει να προσληφθεί τεχνικός διευθυντής και μετά θα πάμε σε προπονητή. Για τη συγκεκριμένη θέση, αρκετοί θέλουν τον Τάκη Φύσσα, αρκετοί άλλοι διαφωνούν… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ