Αθλητισμος

Σερένα Γουίλιαμς: Αναζητώντας το ρεκόρ απέναντι στη Χάλεπ

Τελικός γυναικών στο Γουίμπλεντον με την Αμερικανίδα να παίζει για τον 24ο τίτλο σε Grand Slam

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σερένα Γουίλιαμς
Σερένα Γουίλιαμς / © EPA/NIC BOTHMA

Το απόγευμα στο Λονδίνο η αναμέτρηση των δύο κορυφαίων τενιστριών στον κόσμο: Σερένα Γουίλιαμς εναντίον Σιμόνα Χάλεπ.

Τεράστια είναι η πίεση για τη Σερένα Γουίλιαμς, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει στον τελικό γυναικών του Γουίμπλεντον σήμερα το απόγευμα τη Σιμόνα Χάλεπ, αλλά και να γράψει ακόμη ένα ρεκόρ κατακτώντας τον 24ο τίτλο σε Grand Slam.

Τα δύο φαβορί επικράτησαν στους ημιτελικούς αποκλείοντας τις Σβιτολίνα και Στρίτσοβα.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό η Σιμόνα Χάλεπ χρειάστηκε μόλις 73 λεπτά για να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Ελίνα Σβιτολίνα. Η Ρουμάνα επικράτησε με 6-1, 6-3 χωρίς να αφήσει ιδιαίτερα περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της. Στο πρώτο σετ η Χάλεπ έκανε break για να προηγηθεί με 2-0 με την Ουκρανή να απαντά με τον ίδιο τρόπο μειώνοντας σε 2-1. Μόνο που αυτό ήταν και το μοναδικό κερδισμένο της game στον ημιτελικό. Στη συνέχεια η Χάλεπ ήταν εξαιρετική και κατέκτησε το σετ με 6-1.

Στο δεύτερο είχαμε μεγαλύτερη μάχη μέχρι και τα μισά. Η Σβιτολίνα κράτησε το σερβίς της και προηγήθηκε με 3-2, όμως το break που έκανε η Χάλεπ λίγο αργότερα τελείωσε επί της ουσίας το σετ αφού η Ουκρανή δεν είχε τρόπο να αντιδράσει και έτσι ηττήθηκε με 6-3.

Ο άλλος ημιτελικός χρειάστηκε ακόμα λιγότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Για την ακρίβεια η Σερένα Γουίλιαμς χρειάστηκε μόλις 59 λεπτά για να επικρατήσει απέναντι στην Μπάρμπορα Στρίτσοβα με 6-1, 6-2. Η Αμερικανίδα ήταν εντυπωσιακή θυμίζοντας την αθλήτρια που κυριάρχησε στα κορτ.

Η Χάλεπ έχει αποδείξει πως στους τελικούς δεν τα καταφέρνει καλά, ενώ και η παράδοσή της απέναντι στην Αμερικανίδα είναι αρνητική.

Το Σάββατο η Ρουμάνα θα παίξει στον πέμπτο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της. Οι πρώτες τρεις προσπάθειες της (2014, 2017 Roland Garros, 2018 Australian Open) δεν απέφεραν καρπούς και χρειάστηκε να παίξει για τρίτη φορά σε τελικό του γαλλικού Όπεν για να το κατακτήσει.

Η Σερένα Γουίλιαμς θα βρεθεί σε τελικό για 32η φορά στην καριέρα της. Αν η Σερένα Γουίλιαμς κατακτήσει τον τίτλο θα βρεθεί στην όγδοη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ότι και να γίνει η Σιμόνα Χάλεπ θα βρίσκεται στο Νο4.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ