Αθλητισμος

Ο ρόλος του Θανάση στο Μιλγουόκι

Τι επιδιώκουν οι Μπακς από την απόκτηση του μεγάλου Αντετοκούνμπο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
antetokounmpo
Θανάσης Αντετοκούνμπο © INTIMEsports

Οι Μπακς απέκτησαν πρώτα τους δίδυμους Μπρουκ και Ρόμπιν Λόπες και ακολουθούν οι αδερφοί Αντετοκούνμπο.

Είναι θέμα ωρών ή ημερών για να αποκτήσουν κι επίσημα οι Μιλγουόκι Μπακς, ένα δεύτερο ζευγάρι αδερφών. Πρώτα είναι οι δίδυμοι Μπρουκ και Ρόμπιν Λόπες που θα είναι συμπαίκτες φέτος στα «ελάφια» και ακολουθούν οι αδερφοί Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης ζήτησε και θα δει τον Θανάση στο πλευρό του και μάλιστα με τα χρήματα που ήθελε ο ίδιος ο μεγαλύτερος αδερφός.

Μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό εισέπραττε 300.000 τον χρόνο, ο Θανάσης ζήτησε 700, αλλά δεν τα πήρε. Οι Μπακς του δίνουν 1.500.000 δολάρια ετησίως για διετές συμβόλαιο, αλλά από τη στιγμή που η εφορία παίρνει τα μισά λεφτά, του μένουν 750 χιλιάρικα σε δολάρια, δηλαδή 700.000 ευρώ.

Μετά την πρώτη, παντελώς αδιάφορη θητεία του στο ΝΒΑ και τους Νιου Γιορκ Νικς, τι μπορεί να προσφέρει ο Θανάσης από την επιστροφή του στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου;

Όλοι το ξέρουμε και ο ίδιος το ξέρει ότι δεν μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως με την εμπειρία που απέκτησε σε Ανδόρα, Παναθηναϊκό και με τα φυσικά προσόντα που έχει, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει όλα τα μεγαθήρια.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα είναι μια λύση από τον πάγκο, για λίγα λεπτά συμμετοχής και για να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά: Άμυνες, φάουλ, ριμπάουντ, άντε και κανα κάρφωμα στο… τσακίρ κέφι.

Ταυτόχρονα θα βοηθήσει πολύ τον Γιάννη. Ο Greek Freakεκτιμά ιδιαίτερα τις συμβουλές του Θανάση και τώρα θα τον έχει συνέχεια μαζί του. Δεν θα τους χωρίζει ένας ωκεανός, αλλά ένα δωμάτιο ή έστω ένα οικοδομικό τετράγωνο. Το πολύ γνωστό αμερικάνικο site, το SBNationαναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του, τη δική του οπτική για την απόκτηση του Θανάση. Ίσως είναι λίγο σκληρή και άδικη, αλλά αξίζει να διαβαστεί: «Θα ήταν πολύ δύσκολο να φανταστούμε τον Θανάση Αντετοκούνμπο να παίρνει δεύτερη ευκαιρία στο ΝΒΑ, αν δεν είχε αυτό το επίθετο και αδερφό τον Γιάννη. Παρ’ όλα αυτά, η απόκτησή του από τους Μπακς είναι έξυπνη. Οι Μπακς έχουν χώρο στο ρόστερ, δεν τους κόστισε ακριβά αυτή η μεταγραφή και μπορούν ξανά να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ακόμη κι αν ο Θανάσης δεν παίζει. Όμως, αν ο Γιάννης είναι πιο χαρούμενος και συγκεντρωμένος με τον αδερφό του παρέα, τότε η απόκτηση του μεγαλύτερου Αντετοκούνμπο θα βοηθήσει αφάνταστα τους Μπακς». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ