Αθλητισμος

Με βούλα Μαξίμου η ΕΡΤ θα δείχνει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από τη νέα χρονιά

Εγκρίθηκε σε ειδική σύσκεψη, παρουσία Τσίπρα, η συμφωνία της κρατικής με τις ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ/© INTIME/VILLA

«Ναι» από Μαξίμου για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από την ΕΡΤ.

«Πράσινο φως» από την κυβέρνηση για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιώματων του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του ΟΦΗ από την ΕΡΤ. Η σχετική έγκριση δόθηκε έπειτα από ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Όπως ειπώθηκε, «η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον». Πάντως, οι τελικά αποφάσεις μετατέθηκαν για μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εξαπέλυσαν επίθεση κατά της διοίκησης, επισημαίνοντας ότι προσφέρονται χρήματα σε ΠΑΕ, τα οποία είναι «εκτός ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5.7.2019 παρουσία του Πρωθυπουργού ειδική σύσκεψη  στο Μέγαρο Μαξίμου για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των  τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ,  σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ