Αθλητισμος

Πρωταθλητές για πάντα (video)

Η Εθνική ποδοσφαίρου του 2004 νίκησε ξανά τους Πορτογάλους, όπως τότε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνική Ελλάδας
Εθνική Ελλάδας / © INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η Εθνική μας επικράτησε με 2-1, δείχνοντας ότι δεν έχει απολέσει την ανωτερότητά της απέναντι στη συγκεκριμένη φουρνιά των Ιβήρων.

Η μαγεία διατηρείται ακόμη και τόσα χρόνια μετά. Η Εθνική Ελλάδος που μας έκανε περήφανους και μας έβγαλε στους δρόμους το 2004, δείχνει ακόμη ανίκητη. Όπως τότε, εκείνο το καλοκαίρι στην Πορτογαλία.

Πέρασαν 15 χρόνια από τις 4 Ιουλίου 2004, όταν η Εθνική του Ότο Ρεχάγκελ πήρε το EURO απέναντι στους οικοδεσπότες Πορτογάλους με το γκολ του Χαριστέα.

Όπως φάνηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Ριζούπολη, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Οι ομάδες που παρατάχθηκαν στον τελικό του «Ντα Λουζ» έπαιξαν στην Αθήνα ως παλαίμαχοι πια. Η Εθνική μας επικράτησε με 2-1, δείχνοντας ότι δεν έχει απολέσει την ανωτερότητά της απέναντι στη συγκεκριμένη φουρνιά των Ιβήρων. Με γκολ του Κατσουράνη και –φυσικά- του Άγγελου Χαριστέα έδωσε ακόμη πιο πανηγυρικό τόνο στην ωραία γιορτή που στήθηκε στο γήπεδο του Απόλλωνα.

Όλη η «χρυσή» 23άδα, με τον Ρεχάγκελ στον πάγκο και τον Τοπαλίδη δίπλα του, απέναντι στους περισσότερους Πορτογάλους (έλειπε βέβαια ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Φίγκο), τους οποίους καθοδηγούσε ο Φερνάντο Σάντος. Όχι μόνο γιατί δεν ήθελε να έρθει ο Σκολάρι, όχι μόνο γιατί είναι ο νυν τεχνικός της εθνικής τους ομάδας, αλλά κι επειδή έχει άρρηκτους δεσμούς με τη χώρα μας.

Πριν από το ματς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρέτισε όλους τους συμμετέχοντες, δείχνοντας χαρούμενος κι ευδιάθετος όσο ποτέ άλλοτε. Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά με 10.000 κόσμο να την παρακολουθεί και μακάρι να επαναληφθεί και στα 20 χρόνια. Αρκεί να έρθει και ο Κριστιάνο.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ