Αθλητισμος

Κόρι Γκάουφ: Η 15χρονη που πέταξε τη Βένους από το Γουίμπλεντον

Η «Κόκο» είπε ότι είχε να κλάψει τόσο από το τελευταίο Avengers

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόρι Γκάουφ
Κόρι Γκάουφ / © EPA/NIC BOTHMA

Η 15χρονη, Κόρι Γκάουφ, επικράτησε με 6-4,6-4 επί της Βένους Γουίλιαμς και την απέκλεισε από τον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Η έφηβη Κόρι «Κόκο» Γκάουφ έχει όλα τα προσόντα για να διακριθεί και να γίνει μία από τις μεγάλες πρωταθλήτριες του τένις και το απέδειξε αποκλείοντας την έμπειρη Βένους Γουίλιαμς από το Γουίμπλεντον.

Η Γκάουφ είναι 15 ετών και 122 ημερών. Με τη νίκη της επί της Γουίλιαμς έγινε η νεότερη τενίστρια που περνά στον δεύτερο γύρο της εποχής των Open το 1968. Η έφηβη Αμερικανίδα επικράτησε της πέντε φορές πρωταθλήτριας του Γουίμπλεντον με 6-4 και στα δύο σετ.

«Είναι αρκετοί αυτοί που μιλούν χρόνια τώρα για την Κόκο», δήλωσε η Αμερικανίδα και δύο φορές πρωταθλήτρια του US Open, Τρέισι Όστον στο BBC Today. «Τώρα άρχισε να αναγνωρίζεται διεθνώς. Είναι μια καταπληκτική αθλήτρια, αλλά το να βγαίνεις στο γήπεδο για να αντιμετωπίσεις το ίνδαλμά σου αρκεί για να σε γεμίσει άγχος και νεύρα», πρόσθεσε.

21329235.jpg
Κόρι Γκάουφ / © EPA/NIC BOTHMA


Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Γουίμπλεντον και θρύλος του τένις Τζον ΜακΕνρό είπε για την 15χρονη: «Η Γκάουφ δεν είναι ώριμη μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Εάν δεν είναι το νούμερο 1 στον κοσμο μέχρι τα 20 θα εκπλαγώ».

Venus Williams vs Cori Gauff Wimbledon 2019 First Round Highlights

Η Γκάουφ, η οποία ξεκίνησε το τένις στην ηλικία των επτά ετών, προέρχεται από οικογένεια αθλητών. Προπονητής της είναι ο πατέρας της Κόρεϊ, ο οποίος έπαιζε μπάσκετ στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Η μητέρα της Κάντι ήταν γυμνάστρια πριν ασχοληθεί με τον στίβο.

Cori Gauff’s parents explain their emotions after she defeats Venus Williams | 2019 Wimbledon


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης δάκρυσε από χαρά και είπε ότι είχε να κλάψει τόσο από την ημέρα που είδε την τελευταία ταινίας των Avengers, Endgame. 

15-year-old Cori Gauff beats Venus Williams at Wimbledon

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ