Αθλητισμος

Η νέα υπερομάδα του ΝΒΑ είναι οι Μπρούκλιν Νετς

Υπέγραψαν με τους Ντουράντ, Ίρβινγκ και Τζόρνταν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπρούκλιν Νετς
Μπρούκλιν Νετς / © EPA/JASON SZENES

Οι Μπρούκλιν Νετς από φτωχοί συγγενείς, έδειξαν βελτιωμένοι τη σεζόν που τελείωσε και από την επόμενη βάζουν πλώρη για μεγάλα πράγματα.

Παραδοσιακά η μεγάλη δύναμη στη Νέα Υόρκη και το μπάσκετ, είναι οι Νικς. Χρόνια ολόκληρα προσπαθούν οι Νετς να πάρουν λίγη από τη αίγλη τους, αλλά δεν μπορούν. Δεν βοήθησε ούτε η μετακόμιση από το προάστιο του Νιου Τζέρσεϊ στο Μπρούκλιν. Όλα αυτά μέχρι φέτος. Οι Νικς ατύχησαν στην κλήρωση του ντραφτ, δεν τους έτυχε το νο 1 που ήταν ο Ζάιον Ουίλιαμσον κι έτσι έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα από την αρχή.

Οι Μπρούκλιν Νετς από φτωχοί συγγενείς, έδειξαν βελτιωμένοι τη σεζόν που τελείωσε και από την  επόμενη βάζουν πλώρη για μεγάλα πράγματα. Στη μία μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, άρχισαν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για τους 200 ελεύθερους παίκτες στο ΝΒΑ. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε μία εβδομάδα, όμως οι περισσότεροι έκαναν ήδη τις επιλογές τους.

Οι Νετς συμφώνησαν ήδη με μια τριάδα αστέρων που θα τους ανεβάσει πολλά επίπεδα. Καταρχάς με τον Κέβιν Ντουράντ, τον μεγάλο άτυχο των φετινών πλέι οφ και κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Ο 30χρονος φόργουορντ άφησε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και πάει στα πέριξ του Μεγάλου Μήλου με τετραετές συμβόλαιο. Βέβαια, το 2019-20 δεν αναμένεται να αγωνιστεί λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον αχίλλειο τένοντα, αλλά η νέα του ομάδα φρόντισε να πάρει κι άλλους παίκτες πρώτης γραμμής.

Μέλος των Νετς θεωρείται ήδη και ο Καϊρί  Ίρβινγκ που άφησε τη Βοστώνη, αλλά και ο θηριώδης σέντερ, ΝτεΆντρε Τζόρνταν.

Όσον αφορά τους Νικς, δεν ήθελαν να ρισκάρουν με την απόκτηση του Ντουράντ λόγω του τραυματισμού του και απλά βολεύτηκαν με τον Ραντλ, τον ρολίστα από τους Λέικερς.

Οι πρώτες ώρες της free agency ήταν συναρπαστικές, το ίδιο αναμένεται να συνεχιστεί και την υπόλοιπη εβδομάδα, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχει πληθώρα παικτών ελεύθερων, αλλά και ταλέντου.

Σε άλλες μεγάλες μετακινήσεις, οι Σέλτικς αντικατέστησαν τον Ίρβινγκ με τον σούπερ σκόρερ (25,6 πέρυσι) Κέμπα Ουόκερ από τη Σάρλοτ και το Μαϊάμι πήρε τον Μπάτλερ από τη Φιλαντέλφια.

Στις ανανεώσεις ο (τραυματίας) Κλέι Τόμπσον παραμένει στο Γκόλντεν Στέιτ για να κάνει παρέα με τον Κάρι, ενώ ο Κρις Μίντλετον έμεινε στους Μπακς για χάρη του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Παραμένω στην ομάδα για να κατακτήσω με τον Γιάννη παρέα ένα πρωτάθλημα» είπε ο σουτέρ των «ελαφιών», που είδε και τους Λόπες-Χιλ να ανανεώνουν.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η δράση συνεχίζεται και όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στον Καουάι Λέοναρντ. Ο άνθρωπος που οδήγησε τους Ράπτορς στον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, είναι πολύ πιθανό να μην μείνει στον Καναδά. Αν αφήσει το Τορόντο, μάλλον θα πάει στο Λος Άντζελες. Εκεί οι Λέικερς τον θέλουν για να φτιάξουν μια σούπερ τριάδα μαζί με Λεμπρόν και Ντέιβις, όμως στο παιχνίδι υπάρχουν και οι Κλίπερς που θέλουν να κάνουν ρελάνς. Ο Λέοναρντ, αρκετά περίεργος ως χαρακτήρας, διατείνεται πως δεν «ψήνεται» να πάει σε μια ομάδα με άλλους αστέρες και να μην είναι το πρώτο βιολί.

Άρα οι Κλίπερς έχουν πιθανότητες, ενώ οι Ράπτορς ελπίζουν… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ