Αθλητισμος

Μέγκαν Ράπινο: «Δεν κερδίζεις κύπελλα χωρίς γκέι παίκτες»

Η ηρωίδα της εθνικής γυναικών των ΗΠΑ έχει ανοίξει μέτωπο με τον Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγκαν Ράπινο
Μέγκαν Ράπινο / © EPA/TOLGA BOZOGLU

Η Ράπινο είναι ομοφυλόφιλη και ένα ξεχωριστό μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν φοβάται να μιλήσει.

Η Μέγκαν Ράπινο, η ηρωίδα και σκόρερ της εθνικής γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Παρισιού, είναι μια ισχυρή προσωπικότητα με άποψη και είναι διατεθειμένη να τη λέει όσο κι αν αυτή εξοργίζει κάποιους.

Η Ράπινο είναι ομοφυλόφιλη και ένα ξεχωριστό μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ των Ηνωμένων Πολιτειών.  Δεν φοβάται να μιλήσει. Δεν φοβάται να διεκδικήσει. Και χρησιμοποιεί την αθλητική ιδιότητά της για να βοηθήσει όσους δεν έχουν φωνή. Μετά το νικητήριο γκολ επί της Γαλλίας στα προημιτελικά της διοργάνωσης η Ράπινο ρωτήθηκε εάν την έχει επηρεάσει το γεγονός ότι μουντιάλ συμπίπτει με το μήνα του Pride. «Δεν κερδίζει πρωταθλήματα χωρίς γκέι παίκτες στην ομάδα», είπε η Αμερικανίδα. «Εμπνέομαι από ανθρώπους που σαν κι εμένα αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό. Αντλώ ενέργεια περισσότερο από αυτό και όχι από το να προσπαθώ να αποδείξω ότι οι άλλοι είναι λάθος».

21279718.jpg
Μέγκαν Ράπινο / © EPA/PETER POWELL


Πριν από λίγες ημέρες η 33χρονη άνοιξε μέτωπο και με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ρωτήθηκε: «Αν κερδίσετε το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα επισκεφθείτε τον Λευκό Οίκο;». Η Ράπινο δεν δίστασε. Το ξεστόμισε με περίσσιο θράσος. «Δεν θα επισκεφθώ τον γαμ… Λευκό Οίκο». Τόσο απλά.

Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο από ομάδα που έχει κατακτήσει μια παγκόσμια διάκριση είναι παράδοση ετών, η οποία έχει… ξεφτίσει στα χρόνια της προεδρία Τραμπ.

Φυσικά ο αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε στο Twitter: «Είμαι φανατικός φίλαθλος της ομάδας των ΗΠΑ και του ποδόσφαιρου Γυναικών, αλλά η Μέγκαν θα πρέπει να κερδίσει, προτού μιλήσει. Τελείωσε τη δουλειά . Δεν έχουμε αποστείλει ακόμη πρόσκληση στη Μέγκαν ή την ομάδα, αλλά τώρα την καλώ, χάσει κερδίσει», έγραψε ο Τραμπ. Και συνέχισε: «Η Μέγκαν δεν θα έπρεπε να δείξει ασέβεια στη χώρα, τον Λευκό Οίκο, τη σημαία, ειδικά μετά από όλα όσα έχουν γίνει γι’ αυτήν και την ομάδα. Να είσαι περήφανη για τη σημαία που φοράς. Οι ΗΠΑ τα πάνε υπέροχα».

Η Ράπινο είναι μία από τις αθλήτριες που είχε ακολουθήσει τη διαμαρτυρία του αθλητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, Κόλιν Κάπερνικ και είχε γονατίσει (όπως και εκείνος) στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ