Αθλητισμος

Το πλάνο του Γιαννακόπουλου για γήπεδο και ενιαίο Παναθηναϊκό

Όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου και οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Δημήτρης Γιαννακόπουλος / © INTIMEsports

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρουσίασε τους στόχους και το πλάνο του που αφορά την κατασκευή νέου γηπέδου, αλλά και τη συμπόρευση όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού.

Σχεδόν μία ώρα κράτησε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΟΑΚΑ και ενημέρωσε για το πλάνο του που αφορά την κατασκευή νέου γηπέδου, αλλά και τη συμπόρευση όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού.

Επιγραμματικά τα σημαντικότερα πράγματα που είπε, είναι:

  • Πρώτος στόχος του ήταν το Athens Alive, αλλά από τη στιγμή που δεν προχώρησε, πήγε στη λύση του Βοτανικού για να στεγαστούν όλα τα τμήματα, κατόπιν πρότασης του Τσίπρα.
  • Όλοι οι πολιτικοί και κυρίως ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έχουν συμφωνήσει για τον τρόπο κατασκευής, ενώ υπάρχει έτοιμο χρηματοδοτικό πλάνο.
  • Ο Γιαννακόπουλος επανέλαβε την πρόθεσή του να δημιουργηθεί μια οικονομική βάση από τον κόσμο, με τη συνεισφορά επιχειρηματιών. Σκοπός είναι να μαζευτούν 20 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να πάρει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ την ΠΑΕ από τον Αλαφούζο.
  • Όταν συμβεί αυτό, θα δωρίσει τις μετοχές του μπάσκετ, ενώ τόνισε πως αν σε έναν χρόνο δεν έχουν γίνει όλα τα παραπάνω, θα παραχωρήσει το μάνατζμεντ της ΚΑΕ μέχρι να πουληθεί σε άλλον επενδυτή.
  • Θα αναλάβει αυτός πρώτος πρόεδρος της ενιαίας προσπάθειας και κατόπιν ο επικεφαλής θα ορίζεται από εκλογές μεταξύ των χρηματοδοτών-μελών, στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα.
  • Το γήπεδο ποδοσφαίρου θα έχει χωρητικότητα 38.000 θέσεων και το κλειστό του μπάσκετ, 15.500.

Από τη μεριά του, ο κόσμος του Παναθηναϊκού σύμφωνα με όσα σχολιάζει στα social media, είναι επιφυλακτικός για την επιτυχία του εγχειρήματος, αφού ουδέποτε στη χώρα μας έχει πετύχει ένα project λαϊκής βάσης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ