Αθλητισμος

Κάθε χρόνο και χειρότερα για τον Παναθηναϊκό

Οικονομική δυσπραγία, μεταγραφική δυστοκία και… περίεργες αξιολογήσεις

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Panathinaikos Metagrafes 2019.jpg
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ / INTIME SPORTS

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν - Γιατί δεν διαφαίνεται ελπίδα για τους «πράσινους»

Αναλύοντας τις προηγούμενες μέρες τα καλοκαιρινά πλάνα των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ διαπιστώναμε καλά και κακά στοιχεία, που τουλάχιστον υποδηλώνουν ελπίδα και προσδοκίες. Σήμερα που είναι η σειρά του Παναθηναϊκού, δεν υπάρχουν αμφιβολίες.

Με την παρούσα καθεστηκυία τάξη, δεν διαφαίνεται ελπίδα για τους «πράσινους», παρότι σε σχέση με πέρυσι μπορούν να κάνουν ελεύθερα μεταγραφές, ενώ δεν έχουν και τον βραχνά των -6 βαθμών.

Μόνο που ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την τακτική του. Το μπάτζετ είναι εξαιρετικά χαμηλό (κάτω από 5.000.000 για τους παίκτες) και τα προβλήματα πολλά.

Με τον Ιούνιο να τελειώνει, το «τριφύλλι» δεν έχει κάνει καμία μεταγραφή, ενώ υπάρχει δυστοκία και στις ανανεώσεις βασικών παικτών. Εδώ, η ευθύνη είναι συλλογική. Πάντως, καιρός υπάρχει, αφού ο ΠΑΟ δεν έχει επίσημες υποχρεώσεις ως τα τέλη Αυγούστου που ξεκινά το πρωτάθλημα.

Ξεκινώντας από τους τερματοφύλακες, ο Σωκράτης Διούδης ξεκινά φαβορί για τη θέση του βασικού, με τους νεαρούς Κότσαρη-Ξενόπουλο να έπονται. Υπάρχει η σκέψη να αποκτηθεί ένας ακόμη έμπειρος γκολκίπερ, αλλά με τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα, απλά δεν… προβλέπεται.

Μετά την αποχώρηση του Κουλιμπαλί, ο Γιόχανσον έμεινε μοναδικός δεξιός μπακ, ενώ υπάρχει και ο Αποστολάκης, ο γιος του Στράτου. Στα αριστερά βασικός και αναντικατάστατος είναι ο Ινσούα, με εναλλακτική λύση τον Χατζηθεοδωρίδη, που μπορεί να παίξει και εξτρέμ.

Στο κέντρο της άμυνας ο Γιώργος Δώνης έχει τους Κολοβέτσιο, Μαυρομάτη, Πούγγουρα και αναζητά έναν καλό στόπερ από το εξωτερικό για να κλείσει τις θέσεις, αφού Οικονόμου και Παντελάκης δεν υπολογίζονται.

Στον άξονα, υπάρχουν ουσιαστικά μόνο οι Κουρμπέλης-Χρήστος Δώνης, αφού Τζανδάρης, Στάικος είναι υπό παραχώρηση και ο Κάτσε επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» ψάχνουν δύο παίκτες, έναν καθαρό «κόφτη» και έναν πιο μπαλαδόρο χαφ. Έχουν εντοπίσει κάποιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, αλλά το οικονομικό αποτελεί τροχοπέδη.

Σε ρόλο επιτελικού μέσου είναι ο Γιάννης Μπουζούκης, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να παίζουν με τη φωτιά. Ο ταλαντούχος άσος έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2020 και πρέπει να το ανανεώσει τώρα, αφού τον Γενάρη μπορεί να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του ως ελεύθερος. Ο 20χρονος ζήτησε 130-140.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά η διοίκηση του αντιπρότεινε 95.000, διότι «Νταμπίζας και Δώνης έκαναν αξιολόγηση των περσινών του πεπραγμένων και κρίνουν πως δεν μπορούν να δοθούν παραπάνω χρήματα γι’ αυτόν». Αν ισχύσουν τα παραπάνω και γίνει καμιά… στραβή, τότε οι δυο τους θα έχουν γράψει άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στις θέσεις των εξτρέμ, ο Παναθηναϊκός αναζητά τουλάχιστον έναν παίκτη (ίσως και δύο), αφού ο Μουνιέ δεν υπολογίζεται και όλοι στο Κορωπί προσπαθούν να γλιτώσουν το συμβόλαιο των 450.000 ευρώ και οι υπόλοιποι διαθέσιμοι είναι οι Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης και Αρμενάκας. Ο πρώτος μάλιστα, δεν θέλει να ανανεώσει όπως ο Μπουζούκης και κυνηγά πρόταση για να τη φέρει και να φύγει άμεσα.

Τέλος, στην επίθεση συνεχίζουν οι Μακέντα, Καμπετσής, αλλά ο προπονητής ζήτησε κι άλλον παίκτη. Είτε για το rotation, είτε γιατί ο Ιταλός μπορεί να παίξει και σαν δεύτερος φορ.

Η παραπάνω ανάλυση φέρνει θλίψη στους υγιείς φιλάθλους και κυρίως στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Το ρόστερ δύσκολα θα είναι αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με την περασμένη σεζόν και λόγους για να αισιοδοξούν οι «πράσινοι» δεν έχουν πολλούς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ