Αθλητισμος

TRIMORE Multisports TOUR: Η Καστοριά στο επίκεντρο του αθλητισμού

Όλα όσα έγιναν από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου στην αθλητική διοργάνωση

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
isoman_winners_-_cov.jpg
Νικητές ISOMAN © 641

Το «1ο TRIMORE Multisports TOUR - Kastoria 2019» πραγματοποιήθηκε στην πόλη και την λίμνη της Καστοριάς βάζοντας την στο κέντρο του αθλητικού τουρισμού

Μία νέα αθλητική εμπειρία έβαλε στο επίκεντρο την πόλη και την λίμνη της Καστοριάς. Ο λόγος για το «1ο TRIMORE Multisports TOUR - Kastoria 2019», που το τριήμερο από τις 21 έως και τις 23 Ιουνίου έδωσε την ευκαιρία σε αθλητές του τριάθλου, του ορεινού τρεξίματος και της ποδηλασίας, αλλά και σε λάτρεις του αθλητισμού γενικότερα, να συμμετάσχουν σε αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που τοποθέτησαν την πόλη στο κέντρο του αθλητικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις ξεκίνησαν ήδη από την Παρασκευή στην Πλατεία Ολυμπιακής Φλόγας, σε ένα πανέμορφο τοπίο, με όλους όσους βρίσκονταν εκεί να έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στο Χωριό των Αθλητών, να ακούσουν ομιλίες έμπνευσης και να περπατήσουν στα μονοπάτια της περιοχής με θέα τον ήλιο να δύει μέσα στη λίμνη. Οι αθλητικές μονομαχίες ξεκίνησαν μία μέρα μετά, με τους αγώνες τριάθλου σε Olympic Distance και Half Olympic Distance, την ατομική ποδηλατική χρονομέτρηση των 26χλμ, το τρέξιμο των 7χλμ και των 12χλμ στα ορεινά τεχνικά μονοπάτια της Καστοριάς, ενώ την Κυριακή είχαμε την ελληνική πρεμιέρα της sprint εκδοχής του ISOMAN Equalized Triathlon, του «δικαιότερου» τριάθλου που ήρθε να κάνει τους κολυμβητές πιο χαρούμενους. Υπήρχαν, βέβαια, και οι πιο τολμηροί αθλητές, οι Braves, οι οποίοι δεν δίστασαν να δοκιμάσουν τα όρια και τις αντοχές τους σε όλα τα αγωνίσματα.

Για την εμπειρία του τριάθλου στην Καστοριά και στην λίμνη της, ο νικητής της Half Olympic Distance, αλλά και του ISOMAN αντρών, Παναγιώτης Δημόπουλος σχολίασε: «Πολλά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση. Το μέρος είναι φανταστικό. Είχα κάποιους ενδοιασμούς για τη λίμνη αλλά αποδείχτηκα λάθος. Όλα ήταν άψογα. Και το 2020 θα είμαστε εδώ», ενώ συμπλήρωσε για το ISOMAN, μαζί με την νικήτρια των γυναικών Εύα Μπέκα: «Ήταν δύσκολο και απαιτητικό. Σε κάθε σκέλος έπρεπε να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου. Όλα έγιναν με μια ανάσα».

dimopoulos_isoman.jpg
Παναγιώτης Δημόπουλος - ISOMAN


Αναλυτικότερα, στις πρώτες θέσεις είδαμε στην Olympic Distance τον Παναγιώτη Πολύζο και τη Νίκη Σκλαβούνου, στην Half Olympic Distance γυναικών τη Στεφανία Πολυχρονιάδη, στην ατομική ποδηλατική χρονομέτρηση τον Χρήστο Γείτονα και στο XTERRA Trail running 7χλμ τον Τάσο Ροβυθάκη και τη Μαρία Αποστόλου και στο 12χλμ τον Ιωάννη Κουρκουρίκη και τη Σοφία Λούλου, ενώ από τους Braves διακρίθηκαν στους άντρες οι Γιώργος Αλυφαντής, Νίκος Μπελεγρίνος και Γεώργιος Καραγιάννης και στις γυναίκες οι Νίκη Σκλαβούνου, Λιάνα Χασιώτη και Ελίνα Χριστοφόρου.

trail.jpg
XTERRA Trail running


Παράλληλα, όμως, με τις αθλητικές δοκιμασίες, πραγματοποιήθηκαν και δραστηριότητες για όσους βρέθηκαν εκεί, αθλητές και μη, μεγάλους και μικρούς. Η κωπηλασία στη λίμνη, το σκάκι, η αναρρίχηση σε τοίχο και το aerobic ήταν μόνο κάποιες από αυτές, που η Trimore πραγματοποίησε με την βοήθεια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και τους Συλλόγους της περιοχής, ενώ εκεί βρέθηκε και ο Γερμανός τόσο με το G TECH SHOWROOM, όπου παρουσιάστηκαν gadgets απαραίτητα σε κάθε αθλητή, όσο και με γυμναστικές δραστηριότητες, workshops, όπως yogilates και yoga για παιδιά, σεμινάρια tech and fitness και life-coaching.

sup.jpg
SUP Experience


Φυσικά, σε κάθε στιγμή του «1ου TRIMORE Multisports TOUR - Kastoria 2019» βρισκόταν εκεί και ο επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR, Κωστής Μητρόπαπας, ο οποίος δίνοντας ραντεβού για το 2020 ανέφερε: «Η Καστοριά κατάφερε πριν 2 χρόνια να μπει δυναμικά στην καρδιά μας και να αποτελέσει το επίκεντρο της πίστης και του ενθουσιασμού της ομάδος μας. Σήμερα, με πανηγυρικό τρόπο, η Καστοριά εγχαράχθηκε στο νου του συνόλου των τολμηρών που ήρθαν κοντά μας στην πρώτη αυτή διοργάνωση, κατάκτησε όμως το ενδιαφέρον και εκείνων που έδωσαν χρόνο στην πρώτη διοργάνωση να τους κερδίσει. Το Τρίαθλο έγραψε μια καινούρια σελίδα του, τόσο για την υπέροχη εμπειρία των αγώνων Olympic και Half Olympic αποστάσεων όσο και για το ISOMAN presented by G που πρωτοέκανε την εμφάνισή του, ταρακούνησε λίγο τα νερά του τριάθλου και ασφαλώς ήρθε για να μείνει. Θα συνεχίσουμε να κοιτάζουμε μακριά, θα επιμείνουμε να είμαστε ρομαντικοί και θα στοχεύουμε πάντα στο «Being More» που πρεσβεύουμε».

kolimvisi.jpg


Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ