Αθλητισμος

Ο Σεμέδο, ο Βαλμπουενά και οι άλλες κινήσεις του Ολυμπιακού

Το «ερυθρόλευκο» παζλ συμπληρώνεται γρήγορα, αν και απομένουν μερικά κρίσιμα κομμάτια

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2156775_1_1.jpg
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ / INTIME NEWS

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν: Σεμέδο, Βαλμπουενά και οι άλλοι παίκτες που ψάχνουν οι «ερυθρόλευκοι»

Έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός απέτυχε να κατακτήσει το πρωτάθλημα δύο σερί σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εθιστεί στην επιτυχία, οπότε φέτος προσδοκούν να επανέλθουν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πριν απ’ αυτή τη δοκιμασία, προέχουν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η ομάδα πρέπει να περάσει από τρεις αντιπάλους διαδοχικά για να πάει στους ομίλους.

Παρότι ο Ολυμπιακός πέρυσι έμεινε άτιτλος, ο Πέδρο Μαρτίνς παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, καταφέρνοντας να πείσει τη διοίκηση ότι κάνει καλή δουλειά. Ο Μαρινάκης τον ακούει σε πολλά θέματα και επιχειρεί να του απλοποιήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Κάτω από τα δοκάρια μένει ο Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας είχε έρθει δανεικός, όμως οι Πειραιώτες πλήρωσαν στην Πόρτο τη ρήτρα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή. Ήρθε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και ο νεαρός Σιαμπάνης κι έτσι αναζητείται και ένας έμπειρος για να κλείσει η τριάδα.

Για τη θέση του δεξιού μπακ, ο Μαρτίνς έχει τέσσερις επιλογές: Ομάρ Ελαμπντελαουί, Τοροσίδη, Ιγκόρ Σίλβα και Γιάννη Μασούρα. Οι πρώτοι δύο μένουν σίγουρα, ίσως και ο Μασούρας. Ο Σίλβα θα δοθεί δανεικός.

Αντίστοιχα, στα αριστερά συνεχίζουν οι Έλληνες Κούτρης και Τσιμίκας. Αλλαγή θα υπάρξει αν φτάσει πρόταση για τον πρώτο, όμως προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο.

Για το κέντρο της άμυνας, ο Ολυμπιακός έψαχνε μία δυνατή λύση και φαίνεται πως τη βρήκε στο πρόσωπο του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ από τη Βιγιαρεάλ, είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά άστατος χαρακτήρας. Στο ρόστερ υπάρχει ακόμα ο Μεριά, ο Βούκοβιτς, ο Σισέ, ο Μπα (νέα μεταγραφή-λαβράκι από τη Γαλλία) και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ένας εκ των Μεριά-Βούκοβιτς θα αποχωρήσει, ενώ στο λιμάνι αναμένουν διακαώς πρόταση για τον Σισέ. Σίγουρα θα προστεθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός.

Λίγες αλλαγές αναμένονται στον άξονα, όπου συνεχίζουν οι Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος. Μόνο ο Νάτχο θα φύγει και θα αντικατασταθεί από άλλο «8άρι» που ήδη κυνηγούν στον Πειραιά. Πιο μπροστά υπάρχει ο Κώστας Φορτούνης, μετά τη μυθική ανανέωση του συμβολαίου του.

Σαν δεκάρι, πέρα από τον διεθνή Έλληνα χαφ μπορεί να παίξει και ο Βαλμπουενά. Αναμφίβολα το πιο γνωστό όνομα στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού. Τον κοντόσωμο Γάλλο τον γνωρίσαμε σαν εξτρέμ, όμως τα τελευταία χρόνια παίζει και στο κέντρο, αφού πια είναι 35άρης.

Στα άκρα της επίθεσης, πέρα από τον Βαλμπουενά που θα τον δούμε και εκεί σίγουρα, βρίσκουμε ακόμη τον Ποντένσε, τους νεοαποκτηθέντες Σουντανί, Μπρούνο (πρώην του Ατρομήτου) τον διεθνή Μασούρα, αλλά και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που αναρρώνει από τραυματισμό. Ο Μπρούνο μοιάζει πιθανό να πάει δανεικός.

Τέλος, ο Ολυμπιακός αναζητά εναγωνίως έναν σέντερ φορ για βασικό. Ήθελε τον Μάρκους Μπεργκ, αλλά η υπόθεσή του δεν προχώρησε λόγω άρνησης του Σουηδού και εξετάζονται άλλες, μπόλικες λύσεις. Εναλλακτικά υπάρχουν οι Γκερέρο, Σολδάνο και οι καινούργιοι Ντουρμισάι, Κάιπερς. Ο Γκερέρο λογικά μένει, πιθανώς και ο Ντουρμισάι, ενώ οι άλλοι δύο όχι.

Σε λιγότερο από έναν μήνα ξεκινούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Πειραιωτών και για να καλυφθεί το βασικό μέρος του παζλ λείπει ο βαρβάτος φορ. Μόλις αποκτηθεί, θα αρχίσει η αναζήτηση για έναν χαφ και μετά θα γίνουν μεταγραφές συμπληρωματικές, εκτός αν παραστεί ανάγκη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ