Αθλητισμος

Το «σχίσμα» στην Εθνική και ο δημόσιος εμφύλιος

Η κόντρα Αναστασιάδη με Παπασταθόπουλο και άλλους, που έφερε την ομάδα σε αυτή την κατάσταση

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2152066_1_1.jpg
© ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ / INTIME SPORTS

Εθνική Ελλάδας: Η κόντρα του Άγγελου Αναστασιάδη με τους παίχτες και οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά την ήττα από την Αρμενία στο ΟΑΚΑ.

Κι άλλες φορές στο παρελθόν έχουν υπάρξει κόντρες και μεγάλοι τσακωμοί στην Εθνική ομάδα. Πιο πρόσφατα με τον Σκίμπε, που όμως αποχώρησε ήσυχα και το θέμα δεν πήρε διαστάσεις. Παλαιότερα ακόμη έχουν γίνει σκηνικά και με τον Ότο Ρεχάγκελ.

Όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με το… ξεκατίνιασμα που ακολούθησε τη νέα ήττα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από την Αρμενία μέσα στο ΟΑΚΑ με 3-2.

H αρχή έγινε όταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βγήκε στην τηλεόραση και μίλησε για περίπου 15 λεπτά. Ανέλαβε όλη την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας, τόνισε πως δεν πιστεύει στην πρόκριση και άφησε αιχμές για Αναστασιάδη.

Επιγραμματικά οι πιο καλές ατάκες του ήταν:

  • «Δεχτήκαμε γκολ για παιδική χαρά και πρώτος απ’ όλους φταίω εγώ»
  • «Ίσως το επίπεδο της Εθνικής να μην είναι καλό. Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα»
  • «Δεν πάμε πουθενά έτσι και δεν το αξίζουμε κιόλας»
  • «Θα υπάρξουν εξελίξεις στην ομάδα και θα είναι για το καλό όλων»

Την ίδια ώρα σχεδόν, ο Άγγελος Αναστασιάδης μιλούσε στη συνέντευξη Τύπου και κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του αρχηγού. Φυσικά δεν του μεταφέρθηκαν όλα, παρά μόνο το κομμάτι ότι «δεν αξίζουμε την πρόκριση».

Μην έχοντας πλήρη εικόνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός άρχισε να σχολιάζει: «Πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε. Αν ο κύριος Παπασταθόπουλος δεν το πιστεύει, δεν μπορεί να είναι εδώ μαζί μας» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν παιδιά που το πιστεύουν. Ρωτήστε τους πιο παλιούς, τον Φορτούνη, τον Σάμαρη, τον Σιόβα».

2152081_1_1.jpg
© ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / INTIME SPORTS

Το κλειδί σε όλη την ιστορία ήταν αυτή η δήλωση του 65χρονου τεχνικού και η επιλογή των ονομάτων που έκανε. Δεν ανέφερε ούτε (φυσικά) τον Σωκράτη, ούτε τον Μανωλά, ούτε τον Τοροσίδη. Ο λόγος είναι απλός. Αυτοί «ηγούνται» της ομάδας που έχει τσακωθεί μαζί του.

Γι’ αυτό ο Τοροσίδης δεν κλήθηκε στα δύο ματς με Ιταλία-Αρμενία, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Μήτρογλου. Επίσης, ο Μανωλάς δεν χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινή ήττα του ΟΑΚΑ.

Έπειτα από τη δημόσια διένεξη, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Στελέχη της ΕΠΟ έπιασαν τον πρόεδρο Βαγγέλη Γραμμένο και ζήτησαν την απομάκρυνση του προπονητή, τον οποίον υπερασπίστηκε ο τεχνικός διευθυντής Άγγελος Μπασινάς την ίδια ώρα. Πολύ μετά τα μεσάνυχτα κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι Σωκράτης και Μανωλάς μίλησαν με τον Γραμμένο, λέγοντάς του «ή εμείς ή ο Αναστασιάδης».

Είναι θέμα χρόνου η απόλυση του Μακεδόνα τεχνικού που κατάφερε να κάνει άνω-κάτω την ομάδα με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές και τα κολλήματά του.

Άλλωστε, οι πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του ματς με την Αρμενία τα λένε όλα: «Δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε. Ίσως ο Θεός να τους έδωσε τύχη γιατί είναι καλύτεροι άνθρωποι από μας. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών. Ήμασταν καλύτεροι»…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ