Αθλητισμος

Ο Φερνάντο Σάντος κάνει συλλογή από κούπες

Ο Πορτογάλος προπονητής κερδίζει αυτά που αξίζει στην καριέρα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
santos
Φερνάντο Σάντος © EPA/JOSE COELHO

Ενώ η Ελλάδα χάνει το μεγαλύτερο μέρος του status, ο Φερνάντο Σάντος κάνει… θαύματα στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Δεν τίθεται αμφιβολία πως ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος είναι (και θα είναι) ο Ότο Ρεχάγκελ. Είναι αυτός που έκανε ομάδα το σύνηθες σκορποχώρι που ήταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και φυσικά μας οδήγησε στην κατάκτηση του EURO 2004, κάτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Μετά από εννιά χρόνια στον πάγκο της Εθνικής, έδωσε τη θέση του στον Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος ήταν άξιος συνεχιστής του έργου του, πηγαίνοντας με την ομάδα στα προημιτελικά του EURO2012 και μια ανάσα από τους «8» του Μουντιάλ του 2014.

Η ΕΠΟ με πρόεδρο τον Σαρρή, τότε, αποφάσισε να διώξει τον Σάντος ή τέλος πάντων να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο κι έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους.

Μέσα σε μια πενταετία, η Ελλάδα έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος του status της που χτίστηκε με κόπο μέσα σε 13 χρόνια. Με τον Κλαούντιο Ρανιέρι οδηγήθηκε σε απότομη προσγείωση και σε ήττες από τα Νησιά Φερόε, με τον Σκίμπε έκανε μια προσπάθεια ανάκαμψης που όμως είχε περιορισμένος εύρος και τώρα με τον Αναστασιάδη κινδυνεύει να βουλιάξει.

Ακριβώς στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Σάντος κάνει… θαύματα στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Το 2016 πήρε το EURO μέσα στη Γαλλία νικώντας στον τελικό τη διοργανώτρια που δύο χρόνια μετά κατέκτησε το Μουντιάλ, ενώ χθες πήρε και το παρθενικό NationsLeague, με την Πορτογαλία να νικά 1-0 τους Ολλανδούς χάρη σε γκολ του Γκουέντες.

A storybook wedding - except for one thing | UNICEF

Με τον τρόπο που έγιναν τα πράγματα μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου η ΕΠΟ δεν επέτρεψε στον Σάντος καν να γυρίσει στην Ελλάδα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, όλοι πήραν αυτό που τους άξιζε.

Η Εθνική μας την απαξίωση και ο Σάντος την αναγνώριση και τις κούπες… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ