Αθλητισμος

Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να φύγει από τους Μπακς;

Η μελλοντική προοπτική για μεταγραφή και η φήμη για τους Λέικερς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/TANNEN MAURY

Μπορεί ο Γιάννης να φύγει από τους Μπακς; Η μελλοντική προοπτική για μεταγραφή και η φήμη για τους Λέικερς

Εδώ και λίγες ώρες ο μπασκετικός κόσμος συζητά μια νέα προοπτική που αφορά την καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η αποτυχία των Μιλγουόκι Μπακς να πάνε στους τελικούς του ΝΒΑ, παρότι είχαν τα πάντα με το μέρος τους (απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, προβάδισμα 2-0 επί των Ράπτορς), ενισχύει το θεώρημα πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει συγκεκριμένο ταβάνι και ότι με αυτό πρέπει να… ζήσει.

Λόγω της τοποθεσίας και της… αντιεμπορικότητας της πόλης, είναι δύσκολο να προσελκυστούν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες ώστε να πλαισιώσουν τον Γιάννη. Έγινε πασιφανές ότι με τον Μίντλετον και τον Μπλέντσο στο πλευρό του ως co-stars, ο Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στην παρούσα εποχή.

Οπότε μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί τη μετακόμιση; Ως το 2021 δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Τότε θα λήξει το τρέχον συμβόλαιο του Greek Freak, που θα έχει τη δυνατότητα να υπογράψει το supermax των 250 εκατομμυρίων για μια πενταετία.

Σε 24 μήνες από τώρα ο Γιάννης θα κληθεί να πάρει την πιο σοβαρή απόφαση στην καριέρα του. Αν θα συνεχίσει στο Μιλγουόκι με πάμπολλα χρήματα στην τσέπη ή αν θα πάει σε άλλη ομάδα, πιο εμπορική, άρα και εν δυνάμει πιο ανταγωνιστική.

Το Bleacher Report δημοσίευσε ένα άρθρο, που αναφέρει ότι οι Λος Άντζελες Λέικερς καλοβλέπουν το ενδεχόμενο να τον υπογράψουν το καλοκαίρι του 2021. Θα μπορούν να του δώσουν 160.000.000 για τέσσερα χρόνια και προφανώς μια ευκαιρία να παίξει δίπλα σε μεγάλα ονόματα, ακόμη και τον Λεμπρόν Τζέιμς, που τότε θα είναι 37 ετών.

Μην ξεχνάμε πως πριν από λίγες μέρες, νέος προπονητής στους Λέικερς προσελήφθη ο Τζέισον Κιντ, ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Αντετοκούνμπο στους Μπακς και τον έκανε σούπερσταρ πρώτης γραμμής.

Επίσης, υπάρχει και μια μεγάλη σύμπτωση που μπορεί να επαναληφθεί. Το τελευταίο πολύ μεγάλο αστέρι που έπαιξε μπάσκετ στο Μιλγουόκι ήταν ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω πηγαίνοντας στους Λέικερς.

Βέβαια στο Λος Άντζελες μπορεί να γλυκοκοιτάνε από τώρα τον Γιάννη, όμως πρέπει πρώτα να λύσουν τους υπάρχοντες μπελάδες τους. Ο Λεμπρόν ζητάει άμεσα παίκτες πρώτης γραμμής και αν δεν του γίνει το χατίρι, απειλεί με αποχώρηση! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ