Αθλητισμος

Ο Μπεργκ, ο Σκρτελ και οι άλλες «βόμβες» του Ολυμπιακού

Τα τελευταία δεδομένα για τις μεταγραφικές κινήσεις που ετοιμάζουν οι «ερυθρόλευκοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάρτινς
Μάρτινς/©INTIMENEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Έντονη κινητικότητα στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, με την υπόθεση Μπεργκ σε πρώτο πλάνο.

Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών του ομιλιών για τον Δήμο Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε εξαγγείλει και μεταγραφικές «βόμβες» για τον Ολυμπιακό. Στις 27 Μαϊου υπέγραψε και ανακοινώθηκε ο Βαλμπουενά, όμως οι υπόλοιπες φαίνεται να αργούν. Φυσικά και στον Πειραιά δεν… κάθονται, απλά προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες διαπραγματεύσεις για να κλείσουν τα καλύτερα deals δίχως να «ματώσουν» οικονομικά.

Πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός, που δοξάστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού από το 2013 έως το 2017, έμεινε ελεύθερος από την Αλ Σαντ και κυνηγά το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του. Είναι άλλωστε 33 ετών.

Ο ατζέντης του διαμήνυσε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως ο παίκτης θέλει 2.000.000 ευρώ ετησίως για τριετές συμβόλαιο. Πολλά χρήματα, που δεν υπάρχει κάποιος να τα δώσει. Από το Κατάρ και την Αλ Αχλί έχει προκύψει πρόταση 3.000.000 ευρώ για έναν χρόνο, όμως ο Σουηδός επιθετικός δεν την έχει ψηλά στη λίστα του.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, αλλά ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που κοντεύει να τον πείσει. Σίγουρα δεν θα του δώσει τόσα πολλά χρήματα, αλλά τα παζάρια συνεχίζονται. Ο Μπεργκ και η γυναίκα του, Ζοζεφίν (που κάνει όλα τα… κουμάντα) αγαπούν πολύ την Αθήνα και αναμένεται να ζήσουν εδώ όταν ο Σκανδιναβός σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Θα ήταν πολύ λογικό και επόμενο να υπάρχει μια προτίμηση στον Ολυμπιακό, αφού έχει κάνει πρόταση, όμως υπάρχουν δύο «αγκάθια». Αφενός το οικονομικό που είναι υπό συζήτηση και αφετέρου το «πράσινο» παρελθόν του ποδοσφαιριστή, που ίσως του δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινή του ζωή αν υπογράψει στον Ολυμπιακό. Από το περιβάλλον των Πειραιωτών διαρρέει πως η δουλειά βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ κάποιοι άλλοι επιμένουν πως ο Μπεργκ έχει απορρίψει ήδη τον Ολυμπιακό λόγω της θητείας του στον Παναθηναϊκό. Σύντομα θα μάθουμε την αλήθεια…

Όσον αφορά την ενίσχυση της άμυνας, οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να κυνηγούν τον Μάρτιν Σκρτελ. Ο Τσέχος αμυντικός της Φενέρμπαχτσε (με θητεία στη Λίβερπουλ) είναι πιθανό να έρθει στη χώρα μας για να παίξει, αρκεί βέβαια να ρίξει τις απαιτήσεις του. Τα 2.500.000 που έπαιρνε στην Τουρκία, ο Ολυμπιακός δεν του τα δίνει -και δεν τα αξίζει άλλωστε. Οπότε, και εδώ γίνονται κουβέντες για να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Πέρα από τις παραπάνω δύσκολες μα δελεαστικές υποθέσεις, υπάρχει κινητικότητα γενικότερα στο μεταγραφικό παζάρι για τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν περιπτώσεις μέσων και αμυντικών από την Πορτογαλία που απασχολούν τον προπονητή Πέδρο Μαρτίνς και στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν εξελίξεις και σε αυτά τα μέτωπα. Για παίκτες που δεν είναι τόσο γνωστοί, αλλά μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ