Αθλητισμος

Τελείωσε ο Χιμένεθ και έρχεται ο Καρντόσο

Η ΑΕΚ αλλάζει προπονητή τις επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
manolo-ximeneth
Μανόλο Χιμένεθ/ ©INTIMENEWS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σύντομη και αδιάφορη η τρίτη θητεία Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος Όσκαρ Καρντόσο στο τιμόνι της Ένωσης.

Η τρίτη θητεία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ αποδείχτηκε η πιο σύντομη και αδιάφορη. Ο Ισπανός προπονητής ήρθε μεσούσης της σεζόν να αντικαταστήσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη, υπέγραψε συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο, αλλά πριν καν συμπληρώσει έξι μήνες ενημερώθηκε πως φεύγει.

Ο Χιμένεθ δεν ταίριαξε αυτή τη φορά με τα αποδυτήρια της ομάδας, δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω και σε λίγες ώρες θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν.

Αντικαταστάτης του θα είναι ένας άγνωστος –στους περισσότερους- κόουτς. Πρόκειται για τον 47χρονο Όσκαρ Καρντόσο από την Πορτογαλία.

Μέχρι το 2017 ήταν κυρίως βοηθός προπονητή σε ομάδες και τότε ανέλαβε την παρθενική του δουλειά ως πρώτος. Οδήγησε τη Ρίο Άβε στην πέμπτη του πορτογαλικού πρωταθλήματος και αμέσως έφυγε για τη Γαλλία και τη Ναντ. Δεν μακροημέρευσε εκεί, απολύθηκε αρχές Οκτώβρη του 2018, ήρθε και η πρόσληψή του στη Θέλτα, όπου έκατσε άλλους τέσσερις μήνες δίχως επιτυχία.

Δεν έχει το βιογραφικό που ενθουσιάζει τον φίλο της ΑΕΚ, αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης φαίνεται να πιστεύει σε αυτόν. Επειδή έχει γίνει προεργασία μαζί του, ο Καρντόσο ήδη έχει προτείνει παίκτες από την Ιβηρική, αν και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος, έχει αναλάβει τόσο τις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους όσο και το… αρχι-σκάουτινγκ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ