Αθλητισμος

Το πρόγραμμα Τσιτσιπά-Σάκκαρη

Βγήκαν οι πρώτοι τους αντίπαλοι στο Ρολάν Γκαρός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σάκκαρη, Στέφανος Τσιτσιπάς.jpg
Μαρία Σάκκαρη, Στέφανος Τσιτσιπάς / © EPA/TONY MCDONOUGH

Την Κυριακή ξεκινά στο Παρίσι το Ρολάν Γκαρός, το μεγαλύτερο τουρνουά μαζί με τον Γουίμπλεντον.

Την Κυριακή ξεκινά το Ρολάν Γκαρός, ένα από τα τέσσερα ετήσια Γκραν Σλαμ του τένις και το μεγαλύτερο τουρνουά μαζί με τον Γουίμπλεντον.

Φέτος, οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες τόσο για τον Στέφανο Τσιτσιπά όσο και για τη Μαρία Σάκκαρη, αφού αμφότεροι δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Τσιτσιπάς έμαθε τον αντίπαλό του στον πρώτο γύρο, που είναι ο Γερμανός Μαξ Μάρτερερ, το νούμερο 110 στην παγκόσμια κατάταξη.

Εύκολο μοιάζει το έργο του Στέφανου, αν και οι εκπλήξεις πάντοτε ελλοχεύουν. Πάντως, βάσει της κλήρωσης μπορεί να φτάσει τουλάχιστον ως τα προημιτελικά, καθώς μέχρι εκείνο τον γύρο όλοι οι πιθανοί του αντίπαλοι είναι χαμηλότερα απ’ αυτόν στην κατάταξη.

Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, στον προημιτελικό μπορεί να συναντήσει τον Φέντερερ και στον ημιτελικό τον Ναδάλ, ακριβώς όπως έγινε δηλαδή στα δύο προηγούμενα Μάστερς σε Βαρκελώνη και Ρώμη.

Από τη μεριά της, η Μαρία Σάκκαρη καλείται να παίξει απέναντι στην Άνα Τατισβίλι και είναι το φαβορί, όμως αν περάσει η συνέχεια θα είναι σαφώς πιο δύσκολη. Λογικά στις «64» θα παίξει με τη Σινιάκοβα (νο. 43) και μετά αν περάσει ενδέχεται να βρει μπροστά της τη Ναόμι Οσάκα, το νούμερο 1 αυτή τη στιγμή στον κόσμο!

Σήμερα θα ξέρουμε αν θα υπάρχει και τρίτη ελληνική εκπροσώπηση στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου παίζει στον τελευταίο προκριματικό γύρο και αν νικήσει τη Λεπτσένκο, θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο μεγάλο τουρνουά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ