Αθλητισμος

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ λύνουν τους λογαριασμούς μιας ολόκληρης χρονιάς

Ένας στόχος, διαφορετικά συναισθήματα και θλιβερό σκηνικό σε άδειες εξέδρες και... κόκκινο χαλί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aek-paok
Αναμέτρηση ΑΕΚ-ΠΑΟΚ © INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Έτοιμες οι δύο ομάδες για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στον οποίο θα βρίσκονται 1.000 άτομα με ονομαστικές προσκλήσεις και 3.000 αστυνομικοί.

Για την ΑΕΚ είναι το ματς της χρονιάς. Έτσι το βλέπουν οι ποδοσφαιριστές, καθώς έμειναν νωρίς έξω από κάθε άλλο στόχο που είχαν βάλει. Κατά βάθος πιστεύουν πως η κακή χρονιά θα ξεχαστεί με μία νίκη και θα βάλει «άλλες βάσεις» για τη συνέχεια   

Υπάρχει, όμως, άγχος και πίεση. Σαν με την πλάτη στον τοίχο όλοι. Παρ ότι η χρονιά ουσιαστικά τελειώνει τη νύχτα του Σαββάτου κανείς δεν μιλάει για το καλοκαίρι, για τις διακοπές που έχει προγραμματίσει και το από δω και μπρος. Ούτες «πότε ξεκινάμε» ή «πού θα γίνει η προετοιμασία». Θα είναι στάμπα για τον καθένα να χάσει τρίτο σερί τελικό από τον ΠΑΟΚ. Ειδικά ο "με κάτω τα χέρια τρόπος που την έφαγαν πέρυσι ζητάει "εκδίκηση".  

Στις τελευταίες του δηλώσεις πριν από το ματς ο προπονητής Μανόλο Χιμένεθ είπε: «Δεν μπορέσαμε να νικήσουμε στον πρώτο τελικό, δεν αξίζαμε στον δεύτερο. Κάθε ματς είναι διαφορετική ιστορία. Και κάθε σεζόν είναι διαφορετική ιστορία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε τον τελικό ως έναν τελικό και το ποδόσφαιρο θα επιλέξει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».

Παρών στη τελευταία προπόνηση και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στον ΠΑΟΚ αισθάνονται χαλαροί και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Βγαίνουν από το ξενοδοχείο, κάνουν βολτίτσες στα πέριξ, πίνουν καφεδάκια πάντα με την διακριτική παρουσία της αστυνομίας και γενικά δεν μοιάζουν να αγχώνονται. Εχουν αίσθηση ανωτερότητας απέναντι στην ΑΕΚ με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και κατά βάθος αισθάνονται χαρούμενοι επειδή θα παίξουν χωρίς την πίεση της εξέδρας  

«Είναι ένας τελικός. Μια διαφορετική διοργάνωση», είπε ο Ρασβάν Λουτσέσκου. «Θέλουμε να το απολαύσουμε και να είμαστε εμείς αυτοί που στο τέλος θα σηκώσουμε το τρόπαιο. Είναι τόσο όμορφο να είσαι νικητής και όλοι μας το αισθανόμαστε αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε. Η πίεση υπάρχει πάντα, χωρίς να έχει σημασία αν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ή παίξαμε δύο τελικούς με την ΑΕΚ. Είναι διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε τέλειοι».

Ο Ιβαν Σαββίδης θα πάει όπως το συνηθίζει έξω από το γήπεδο, θα αγκαλιάσει και θα φιλήσει έναν - έναν τους παίκτες και θα δει το ματς από ξενοδοχείο καθώς είναι τιμωρημένος για όσα έγιναν πέρυσι με την εισβολή και το πιστόλι. 

Στον τελικό θα βρίσκονται 1.000 άτομα με ονομαστικές προσκλήσεις και 3.000 αστυνομικοί. Ο χώρος των δημοσιογραφικών θεωρείων θα είναι περιφραγμένος, πιθανότατα κάτω από τον φόβο να γίνει κάποιο ντου των... προσκεκλημένων προς τους ρεπόρτερ που θα καλύπτουν τον αγώνα.

Απαραίτητο μέσα σε αυτό το θλιβερό σκηνικό και το... κόκκινο χαλί μπροστά από τον χώρο των επισήμων!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ