Αθλητισμος

Στο Βουκουρέστι κόβει εισιτήριο για Βραζιλία η Ελλάδα

Η εθνική παίζει απόψε τους κόπους 15 μηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54323-109884.jpg

Το τελευταίο εμπόδιο για να βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας καλείται να ξεπεράσει απόψε η εθνική μας ομάδα, επιδιώκοντας να ολοκληρώσει τη δουλειά που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στο Καραϊσκάκη, όταν και επικράτησε με 3-1 της Ρουμανίας. Μετά το τελευταίο σφύριγμα στον δεύτερο αγώνα - μπαράζ που θα διεξαχθεί στο «Νάσιοναλ Αρένα» του Βουκουρεστίου (ώρα έναρξης 21.00), ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του φιλοδοξούν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, μαζί με τους περίπου 2.000 Έλληνες οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες.

Μάλιστα, δεν κρύβουν την πίστη τους για ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα των Ρουμάνων, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα. Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα ανέφερε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα, πριν απ’ τη μοναδική προπόνηση των διεθνών στη ρουμανική πρωτεύουσα: «Είναι ένας τελικός που παίζεται σε δύο ημίχρονα και τώρα έχουμε το δεύτερο. Σίγουρα έχουμε τον ρεαλισμό να αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε προβάδισμα. Έχουμε έρθει για να διατηρήσουμε το προβάδισμα αυτό. Ομως, έχουμε απέναντί μας μια πολύ καλή ομάδα όπως η Ρουμανία η οποία πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Είναι σίγουρο ότι θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι για να αντιδράσουν, να ανατρέψουν την κατάσταση με την υποστήριξη των φιλάθλων τους».

Εν αντιθέσει με τους Ρουμάνους οι οποίοι προπονήθηκαν στα πέναλτι, ο Σάντος δεν έκανε κάτι ανάλογο, καθώς θεωρεί πως η ρεβάνς δεν πρόκειται να φθάσει έως εκεί: «Δεν έχουμε προετοιμαστεί. Δεν νομίζουμε ότι θα φτάσει εκεί το παιχνίδι. Θα τελειώσει πολύ νωρίτερα. Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύω εγώ. Και αυτό γιατί έτσι νομίζω να πάει το παιχνίδι. Η Ρουμανία θα προσπαθήσει να πετύχει γκολ για να ανατρέψει το πρώτο αποτέλεσμα. Και από την άλλη πλευρά θα υπάρχει μια ομάδα που θα προσπαθήσει να αμυνθεί αλλά και αυτή να σκοράρει».

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν άλλαξε τις συνήθειές του και κράτησε κρυφές τις σκέψεις του για την ενδεκάδα. «Δεν έχω αποφασίσει. Το βράδυ που θα πάω να κοιμηθώ, θα πάρω τις αποφάσεις μου. Ελπίζω να είναι οι σωστές». Σε σχέση με το ματς του Φαλήρου, θα απουσιάζει ο τιμωρημένος Κατσουράνης. «Μιλάμε για ομάδες και καμία δεν πρέπει να στηρίζεται σε έναν παίκτη. Είμαστε σίγουροι ότι όποιος και να παίξει θα ανταποκριθεί. Και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα φανεί το κενό και η απουσία του», είπε ο Σάντος. Τη θέση του διεκδικούν οι Καραγκούνης και Σάμαρης.

Πάντως, οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι ασχολούνται διαρκώς με τον διαιτητή του αγώνα στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε ο Σάντος για το ενδεχόμενο να ήταν οφσάιντ το πρώτο γκολ του Μήτρογλου, η απάντησή του ήταν αποστομωτική: «Το παιχνίδι το είδαμε και εμείς. Υπήρχε και ένα πέναλτι στο 2ο λεπτό. Για αυτό δεν λέτε τίποτα; Πρέπει να βλέπουμε όλο το παιχνίδι και όχι μόνο αυτό που μας συμφέρει. Ποτέ δεν μιλάω για τους διαιτητές. Τόσα χρόνια αυτό κάνω. Είμαι σίγουρος ότι και οι διαιτητές θα προσπαθήσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους όπως και εμείς».

Από την πλευρά τους, οι Ρουμάνοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα και να πάρουν εκείνοι την πρόκριση. Ο προπονητής τους, Βίκτορ Πιτσούρκα υπογράμμισε σχετικώς: «Είναι σημαντικό να παίξουμε καλά μπροστά σε περισσότερους από 50.000 φιλάθλους μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και ελπίζω να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Οι παίκτες μου έχουν τεράστιο κίνητρο και δεν χρειάζονται κάτι έξτρα από μένα. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αρκεί από μόνη της».

Στη διάθεση του Πιτσούρκα θα βρίσκεται ο Κίρικες, καθώς ο αρχηγός της Ρουμανίας προπονήθηκε χθες κανονικά. Ετσι, αναμένεται να επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων.

Δ.Κ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ