Αθλητισμος

Ελλάδα-Ρουμανία 3-1: Δείτε τα γκολ

Κοντά στο μουντιάλ της Βραζιλίας η εθνική μας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54130-109608.jpg

Προβάδισμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας απέκτησε η εθνική ομάδα, χάρη στη νίκη επί της Ρουμανίας με 3-1, στο κατάμεστο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι διεθνείς μας παίζοντας ψυχωμένα κατάφεραν να επιβληθούν των Ρουμάνων, οι οποίοι επιχείρησαν, χωρίς επιτυχία, να ελέγξουν τον ρυθμό, βάζοντας δύναμη και επιλέγοντας σκληρά μαρκαρίσματα στο παιχνίδι τους. Να σημειώσουμε πως η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τρίτη στο Βουκουρέστι. Η σέντρα έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν έκρυβε κάποια έκπληξη ανακοινώνοντας την ενδεκάδα, καθώς αποφάσισε να στηριχθεί στους παίκτες που είχαν σημαντική συμβολή στους ομίλους της προκριματικής φάσης. Σε σύστημα 4-3-3 είχε τον Καρνέζη κάτω απ' την εστία, τους Τοροσίδη και Χολέμπας στα δύο άκρα της άμυνας, με τον Παπασταθόπουλο και Σιόβα να είναι τα δύο στόπερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Σε ρόλο αμυντικού μέσου ήταν ο Τζιόλης έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Κατσουράνη και Μανιάτη. Στη επίθεση προτίμησε τους Σαλπιγγίδη, Σαμαρά (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και Μήτρογλου.Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτσούρκα, άφησε εκτός αποστολής τον βασικό γκολκίπερ, Τσίπριαν Ταταρασάνου λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Με τη σέντρα η εθνική επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, μόλις στο 1' οι διεθνείς μας ζήτησαν πέναλτι σε κράτημα του Μήτρογλου από τον Γκάρντος. Ωστόσο, ο Πορτογάλος διαιτητής, Βίκτορ Προένσα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τελικώς, η ελληνική ομάδα κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 14'. Ο Σαλπιγγίδης γέμισε από τα δεξιά και ο Μήτρογλου που βγήκε απ' την «πλάτη» της άμυνας των Ρουμάνων, με ένα εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0.

Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα οι Ρουμάνοι έφεραν το ματς στα ίσα με κεφαλιά του Στάνκου, ο οποίος ήταν στο δεύτερο δοκάρι της εστίας του Καρνέζη που δεν εκτίμησε ορθά τη φάση. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των περίπου 2.000 Ρουμάνων που ήταν στο Καραϊσκάκη, η εθνική προηγήθηκε ξανά με προβολή του Σαλπιγγίδη στο 21'. Δίχως άλλο τα πρώτα 21 λεπτά της αναμέτρησης πρόσφεραν έντονες συγκινήσεις. Αλλά έως το φινάλε του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες έβαλαν «φρένο», χωρίς να απειληθούν οι δύο εστίες.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το Καραϊσκάκη πήρε «φωτιά». Με τις φωνές του ο κόσμος έδωσε ώθηση στους παίκτες του Σάντος για να αρχίσουν να ασκούν έντονη πίεση προς την εστία των Ρουμάνων. Στο 66', μετά από κόντρες η μπάλα έφθασε στον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Γκοϊάν, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα του Λόμποντ. Το 3-1 αποπροσανατόλισε τη Ρουμανία που για περίπου δέκα λεπτά πέρασε δύσκολες στιγμές, με την ελληνική ομάδα να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τους Κατσουράνη (69', Μήτρογλου (71') και Σαμαρά (73').

Έως το τέλος, η εθνική συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα, με τους διεθνείς μας να αναζητούν και τέταρτο γκολ. Στο 89' ακυρώθηκε, ως οφσάιντ γκολ της ελληνικής ομάδας, ενώ στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, από πλεονεκτική θέση ο Σαμαράς έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λόμποντ. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, οι έλληνες παίκτες έγιναν μία αγκαλιά στο κέντρο του γηπέδου, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

Κάρτες συμπλήρωσαν οι Κατσουράνης, Μπουρτσεάνου και θα χάσουν τη ρεβάνς της Τρίτης στο Βουκουρέστι, όπως και ο Λάζαρ που αποβλήθηκε στο 90' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Τζιόλης. Κατσουράνης (86' Σάμαρης), Μανιάτης (77' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου (80' Γκέκας).

Ρουμανία: Λόμποντ, Μάτελ, Ρατ-Ντίντσα, Μπουρτσεάνου (73' Λάζαρ), Γκάρντος, Μαρικά, Τανάσε (86' Μαξίμ), Τόριε (74' Γκροζάβ), Γκοϊάν, Στάνκου, Κότσις.

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ