Αθλητισμος

Η καλύτερη ώρα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ξεκινά ουσιαστικά σήμερα η προσπάθεια για τον τίτλο στο ΝΒΑ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Antetokounmpo Giannis.jpg
© EPA/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς στη μάχη των πλέι οφ του NBA

Μετά το Πασχαλινό φαγοπότι και την απαραίτητη σιέστα, τα έφερε έτσι το ΝΒΑ που ο πρώτος σημαντικός αγώνας των Μιλγουόκι Μπακς στα φετινά πλέι οφ να είναι στην ιδανική ώρα Ελλάδος: 8 το βράδυ!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του θα υποδεχθούν τους Μπόστον Σέλτικς στο πρώτο ματς των ημιτελικών της Ανατολής και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Καταρχάς, τα «ελάφια» καλούνται να δώσουν ένα μεγάλο τεστ πρωταθλητισμού. Ήταν αναμενόμενο ότι θα περνούσαν τους Πίστονς (και το έκαναν με 4-0), αλλά τώρα τα πράγματα σοβαρεύουν.

Απέναντί τους είναι η ομάδα με το καλύτερο ρόστερ στην Ανατολή. Κι αν φέτος οι «Κέλτες» είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν και με το ζόρι τερμάτισαν τέταρτοι, είναι ικανοί να φτάσουν ως το τέρμα του δρόμου. Είχε προειδοποιήσει άλλωστε ο προπονητής τους, Μπραντ Στίβενς: «Μην κοιτάτε τι κάνουμε τώρα, θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι στα πλέι οφ». Το απέδειξαν ήδη στην πρώτη φάση με το «σκούπισμα» τους Πέισερς και τώρα απειλούν τον Greek Freak.

Ήδη γίνεται ντόρος για τον τρόπο αντιμετώπισης του Αντετοκούνμπο, του παίκτη που φοβούνται στη Βοστώνη. Από δηλώσεις παικτών προκύπτει ότι θα ακολουθηθεί η τακτική των προηγούμενων ετών, δηλαδή το μαρκάρισμα θα μοιραστεί εκ περιτροπής σε αρκετούς παίκτες. Στον σκληροτράχηλο Μόρις, τον αλτικό Μπράουν, τον γρήγορο Τέιτουμ και τους αναλώσιμους Οτζελέγε, Γιαμπουσέλε, που παίζουν σπάνια και είναι άνθρωποι ειδικών αποστολών.

Μάλιστα, τονίστηκε ξεκάθαρα δια στόματος Μόρις ότι «είναι δύσκολο να σταματήσεις τον Αντετοκούνμπο, οπότε, αν δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε μακριά από το καλάθι, θα του κάνουμε σκληρά φάουλ».

Οι Σέλτικς είναι από τις ομάδες που παίζουν «μπασκετικό ξύλο» με μεγάλη επιτυχία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν καλούς επιθετικούς. Ο Καϊρί Ίρβινγκ είναι ο καλύτερος γκαρντ στην Ανατολή και ο Χόρφορντ ο πιο έξυπνος ψηλός στο ΝΒΑ, ένας προπονητής μέσα στο γήπεδο.

Φέτος οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τρεις φορές στην κανονική περίοδο, με τους Μπακς να νικούν τις δύο (μία με buzzer beater) και τους Σέλτικς μία και μάλιστα μέσα στο Μιλγουόκι.

1 dead, several more injured at San Diego synagogue

Φυσικά, μέσα στη σεζόν οι Μπακς έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ και επιβραβεύτηκαν με την πρωτιά σε όλο το ΝΒΑ, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται πως θα λυγίσουν στα δύσκολα.

Ο Αντετοκούνμπο, όσο και καλά να παίξει (που θα παίξει καλά…) δεν είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, οι Μίντλετον, Μπλέντσο, Μπρουκ Λόπες είναι εξαιρετικοί σκόρερ, αλλά μπορούν εύκολα να αποπροσανατολιστούν από το σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου, ενώ οι υπόλοιποι είναι απλοί ρολίστες δίχως μεγάλες παραστάσεις.

Το κακό για τους Μπακς είναι ότι οι δύο μεταγραφές που έκαναν στο τέλος της σεζόν (Μίροτιτς, Πάου Γκασόλ) δεν έχουν προσαρμοστεί καθόλου. Κι αν για τον δεύτερο δεν υπήρχαν απαιτήσεις, ο πρώτος είχε 15 πόντους μέσο όρο στους Πέλικανς πριν αλλάξει περιβάλλον και βρεθεί στην άκρη του πάγκου.

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι το Μιλγουόκι είναι χαμένο από χέρι, όμως καταδεικνύουν τη δυσκολία του εγχειρήματος. Άλλωστε, αυτή μοιάζει η ιδανική χρονιά για να πάει η συγκεκριμένη ομάδα στους τελικούς του ΝΒΑ. Κάτι που ακόμη και πέρυσι, φάνταζε αδύνατο και αποδείχθηκε στην πράξη, όταν αποκλείστηκαν ακριβώς στον ίδιο γύρο από τη σημερινή τους αντίπαλο με 4-3. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ