Αθλητισμος

H KPMG στοχεύει στην κατάκτηση της κορυφής του Everest

Στηρίζοντας την πρώτη ελληνική γυναικεία ορειβατική αποστολή

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 699
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
a-woman-can-be-kpmg.jpg

Οι κοινωνικές δράσεις της KPMG

Tην υψηλότερη κορυφή στον κόσμο σκοπεύει να κατακτήσει η KPMG, αρωγός της πρώτης ελληνικής ορειβατικής αποστολής, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης. Η MKO «Α Woman Can Be», αποτελούμενη από δύο στελέχη μεγάλων εταιρειών, τη Βανέσα Αρχοντίδου και τη Χριστίνα Φλαμπούρη, έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση των υψηλότερων κορυφών κάθε μιας από τις 7 Ηπείρους (7 Summits Project). Για μας το «A Woman Can Be» και το project «7 Summits» πρεσβεύουν την προσήλωση, την επιμονή και επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η σκληρή δουλειά και η ομαδικότητα είναι τα εφόδια τα οποία σε βοηθούν να κατακτήσεις την κορυφή. Αυτές είναι επίσης αξίες που αφουγκραζόμαστε και αποτελούν μέρος της KPMG κουλτούρας μας.

Στην KPMG πιστεύουμε στα οφέλη της εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης. Με το δεδομένο αυτό, η εταιρεία στηρίζει και τις εγχώριες ανάγκες ευπαθών ομάδων πραγματοποιώντας διάφορες δράσεις, ενισχύοντας τόσο την κοινωνία όσο και τη διά βίου μάθηση. Έτσι σε διάστημα λίγων μηνών 2.500 μαθητές ωφελήθηκαν από τις δωρεές υπολογιστών σε δημόσια σχολεία της Αττικής, ενώ στην πυρόπληκτη περιοχή της Ραφήνας οι μαθητές όλων των βαθμίδων απολαμβάνουν πλέον καινούργια βιβλία και βιβλιοθήκες, στο πλαίσιο της συνεργασίας της εταιρείας με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου. 

Ακόμη, το πρόγραμμα «Εκτός Εργασίας; Εντός Ευκαιρίας» της KPMG πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Innovathens powered by Samsung σεμινάρια σε άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, τα οποία αναζητούν θέση εργασίας. Ταυτόχρονα, περισσότερα από 20 υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας μας (managers, senior managers και directors) έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα Job Pairs, το οποίο προσφέρει αφιλοκερδώς mentoring σε νέους που έχουν ανάγκη από καθοδήγηση στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.

Παράλληλα, πραγματοποιήσαμε σειρά ενημερώσεων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε γονείς και μαθητές, με εμπειρογνώμονες συμβούλους της εταιρείας να επισκέπτονται εθελοντικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος «KPMG Global Cyber Days», το οποίο βραβεύθηκε φέτος με το αργυρό βραβείο από τα Hellenic Responsible Business Awards.

Στην αντίστοιχη βράβευση ένα χρόνο πριν, η KPMG απέσπασε ένα βραβείο ακόμα, και αυτό για τη μακροχρόνια κοινωφελή της συνεισφορά στην κοινότητα του Περάματος. Η συγκεκριμένη δράση, η οποία μετράει 15 και πλέον χρόνια συνεισφοράς, διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο από την εταιρεία, με εθελοντές να στηρίζουν την αγορά, μεταφορά και συσκευασία τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για περισσότερες από 100 οικογένειες, οι οποίες έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και την έλλειψη θέσεων εργασίας στην περιοχή.

Οι εισηγητές του «Global Cyber Days» Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Διευθυντής στο τμήμα Διαχείρισης Τεχνολογικών Κινδύνων της KPMG, και Δήμητρα Παπαχρήστου, Σύμβουλος στο ίδιο τμήμα, δίνουν πολύτιμα μαθήματα σε μαθητές για την κυβερνοασφάλεια.
↓ Οι εισηγητές του «Global Cyber Days» Δρ. Θοδωρής Στεργίου, Διευθυντής στο τμήμα Διαχείρισης Τεχνολογικών Κινδύνων της KPMG, και Δήμητρα Παπαχρήστου, Σύμβουλος στο ίδιο τμήμα, δίνουν πολύτιμα μαθήματα σε μαθητές για την κυβερνοασφάλεια

Η προσφορά των ανθρώπων της KPMG επεκτείνεται και σε άλλες δράσεις για την κοινωνία, ενώ παράλληλα βρίσκονται κοντά στις προκλήσεις των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούνται. Ενδεικτικό παράδειγμα η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων μας για την ενίσχυση του πυρόπληκτου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, στην οποία έχουμε βάλει τα θεμέλια για την επισκευή παιδικής χαράς ώστε να ανακουφιστεί η τοπική κοινωνία. 

Επίσης, στελέχη της εταιρείας μας μαγειρεύουν νόστιμες μερίδες φαγητού υπό την επίβλεψη γνωστών σεφ και διανέμουν τα τρόφιμα σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Μπορούμε σε τοπικά κοινωνικά μαγειρεία γειτονικών δήμων.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς είναι η ικανοποίηση που λαμβάνουμε στηρίζοντας ανάγκες συνανθρώπων μας, κάνοντας καθημερινά δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, βλέποντας τη συμμετοχή των ανθρώπων μας σε δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και γνωρίζοντας ότι κάνουμε το σωστό, λειτουργώντας ως καλό παράδειγμα. Και η δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. 

Λίγα λόγια για την KPMG
Η KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών, Νομικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δραστηριοποιούμαστε σε 153 χώρες και περιοχές και απασχολούμε 207.000 άτομα σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι ανεξάρτητες εταιρείες-μέλη του δικτύου της KPMG είναι συνδεδεμένες με την KPMG International Cooperative (KPMG International), μια ελβετική εταιρεία. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ