Αθλητισμος

Ο τελευταίος χορός του Ντουέιν Ουέιντ (video)

Αποχαιρέτησε το μπάσκετ ο εμβληματικός ηγέτης του Μαϊάμι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντουέιν Ουέιντ
Ντουέιν Ουέιντ / © EPA/ERIK S. LESSER

Αποχωρώντας χορτάτος το 2016 από τους Μαϊάμι Χιτ, ο Ντουέιν Ουέιντ γύρισε στη γενέτειρά του το Σικάγο για να ολοκληρώσει την καριέρα του. Εκεί δεν τα βρήκε όπως τα περίμενε, το 2017 πήγε για λίγο στο Κλίβελαντ με τον φίλο του τον Λεμπρόν, αλλά το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στο Μαϊάμι για έναν τελευταίο χορό.

Τα ξημερώματα έπεσαν οι τίτλοι τέλους της καριέρας του, στην ομάδα που ανδρώθηκε και οδήγησε σε τίτλους. Όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2006, μεγάλο αστέρι ήταν ο Σακίλ Ο’ Νιλ. Όταν πήρε τα πρωταθλήματα του 2012 και 2013, σταρ ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Όμως, ο Ουέιντ ήταν ο ηγέτης της. Πέρα από την τεράστια συνεισφορά του μέσα στο γήπεδο (22,5 πόντοι μέσος όρος καριέρας) ήταν ο προπονητής εντός γηπέδου, αυτός που ενέπνεε τους πάντες στα αποδυτήρια.

Για μία νίκη διαφορά, δεν θα μπορέσει να παίξει και στα τελευταία πλέι οφ της καριέρας του, καθώς οι Χιτ αποκλείστηκαν παρά τη νίκη επί των Σίξερς με 122-99. Το τιμώμενο πρόσωπο πέτυχε 30 πόντους, κάνοντας άλλη μια σπουδαία εμφάνιση.

Dwyane Wade LAST Game in Miami! Full Highlights vs 76ers 2019.04.09 - 30 Points, LEGEND!

Πριν από το αποχαιρετιστήριο ματς του 37χρονου Ουέιντ (σήμερα το Μαϊάμι παίζει εκτός έδρας) προβλήθηκε ένα συγκινητικό βίντεο στο γήπεδο, ενώ αμέσως μετά ο μεγαλύτερος γιος του, ο Ζαϊρ τον παρουσίασε στον κόσμο…

Dwyane Wade AMAZING Tribute During His Final Miami Heat Game!

Στο συγκεκριμένο βίντεο μίλησαν συμπαίκτες, προπονητές, η σύζυγός του, όμως το δικό του μήνυμα έστειλε και ο –μεγάλος fan του μπάσκετ- Μπάρακ Ομπάμα.

Barack Obama SALUTES Dwyane Wade On His Retirement!

Παρ’ όλα αυτά, τη μεγαλύτερη συγκίνηση την προκάλεσε ένα βίντεο που δημιούργησε η Budweiser. Πέντε άνθρωποι, τους οποίους βοήθησε ο Ουέιντ στη ζωή τους, του ανταποδίδουν με ένα μικρό δώρο.

Τέσσερις σχεδόν άγνωστοι σε αυτόν και η μητέρα του, που για χρόνια ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά και πέρασε μέρος της ζωής της στη φυλακή για εμπόριο.

Φοίβος Δεληβοριάς - Μόνο ψέματα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ