Αθλητισμος

Αρχίζει το «ψηστήρι» στους Έλληνες NBAers

O Θ. Σκουρτόπουλος πήγε στις ΗΠΑ για να συναντήσει Γιάννη και… σία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο/©EPA/TANNEN MAURY

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Κίνα, είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και πολυαναμενόμενα των τελευταίων ετών.

Μπορεί οι Αμερικανοί να μοιάζουν πανίσχυροι ακόμη και δίχως τον Λεμπρόν, όμως από 'κει και κάτω θα γίνει μεγάλη μάχη, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον δέκα πολύ δυνατές ομάδες.

Ανάμεσα σε αυτές και η δική μας Εθνική, που φέτος κάνει όνειρα τουλάχιστον για τα προημιτελικά και αν γίνεται να είναι στην κατάταξη μέσα στις δύο καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, αφού έτσι εξασφαλίζει απευθείας συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2020.

Από την Τρίτη ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος βρίσκεται στις ΗΠΑ, μαζί με τον βοηθό του, Κώστα Κώτση, ώστε να συναντήσει τέσσερις υποψήφιους παίκτες για να βρεθούν στο ρόστερ.

Η αρχή θα γίνει από το Σακραμέντο, όπου το τεχνικό δίδυμο θα δει τον Κώστα Κουφό. Με τον έμπειρο σέντερ έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις και ο ομογενής βλέπει πια με καλό μάτι τη συμμετοχή του με την Εθνική.

Στη συνέχεια το… τουρ θα κάνει στάση στο Μέμφις για συνάντηση με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο νεαρός γκαρντ μοιάζει απαραίτητος, αφού στους κοντούς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Πέρα από τους Καλάθη-Σλούκα, υποψήφιοι είναι μόνο οι Λαρεντζάκης, Αθηναίου. Άρα, ο Ντόρεϊ χρειάζεται στην Εθνική.

Για τον ίδιο λόγο θα γίνει στάση και στο Σολτ Λέικ Σίτι για χάρη του Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Ο παίκτης των Τζαζ, που αγωνίζεται στην αναπτυξιακή Λίγκα, είναι καλός σουτέρ και ο Σκουρτόπουλος θέλει να συζητήσει μαζί του.

Πάντως και για τους δύο σουτέρ υπάρχουν δυσκολίες. Ο Ντόρσεϊ, έπειτα από δύο σεζόν στο ΝΒΑ, παραμένει στάσιμος και ίσως θελήσει να μείνει στην Αμερική για έξτρα προετοιμασία, ενώ ο Μήτρου-Λονγκ έχει ήδη παίξει με την εθνική του Καναδά και λογικά θα θελήσει να συμμετέχει με αυτήν στο Μουντομπάσκετ.

Τελευταία και άκρως απαραίτητη συνάντηση για Σκουρτόπουλο-Κώτση, είναι αυτή με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να παίξει στην Κίνα, μένει όμως να το επιβεβαιώσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ