Αθλητισμος

Η κλήρωση της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ

Ικανοποίηση και αισιοδοξία για την ελληνική ομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mundobasket
FIBA Basketball World Cup 2019

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κλήρωση για την κατάρτιση των ομίλων του Μουντομπάσκετ της Κίνας.

Η Εθνική Ελλάδος τοποθετήθηκε στον έκτο όμιλο, που θα διεξαχθεί στην πόλη Ναντζίνγκ και θα αντιμετωπίσει τις Βραζιλία, Μαυροβούνιο και Νέα Ζηλανδία.

Οι πιο γνωστοί παίκτες των Βραζιλιάνων είναι οι βετεράνοι Βαρεζάο-Μπαρμπόσα, που κάποτε έπαιξαν στο ΝΒΑ, οι Νεοζηλανδοί είναι άσημοι, ενώ οι Μαυροβούνιοι μπορούν να γίνουν άκρως ανταγωνιστικοί.

Διαθέτουν τον εξαιρετικό σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ, Νίκολα Βούτσεβιτς και τον Αμερικανό σκόρερ, Ταϊρίς Ράις.

Παρ’ όλα αυτά η πρώτη θέση μοιάζει εφικτή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και θα φανεί χρήσιμη στην πορεία.

Διότι στη φάση των «16» (συμμετέχουν 32 ομάδες στη διοργάνωση) θα συγκροτηθεί ένας άλλος όμιλος με τις ομάδες που θα περάσουν από τη 5ο γκρουπ. Εκεί θα μεταφέρουμε το αποτέλεσμά μας με την ομάδα που θα προκριθούμε μαζί της και θα δώσουμε άλλα δύο παιχνίδια με τις υπόλοιπες. Από τη στιγμή που η μία ομάδα θα είναι οι ΗΠΑ, όποια από τις Τσεχία, Τουρκία, Ιαπωνία περάσει θα είναι η άμεση ανταγωνίστριά μας για πρόκριση στα νοκ άουτ προημιτελικά.

Κοντολογίς, ήταν μια tricky κλήρωση. Αν η Εθνική είναι σοβαρή –και με δεδομένο ότι θα χάσει από τους Αμερικανούς- μπορεί να πάρει τα υπόλοιπα ματς και να φτάσει στους «8», όπου σίγουρα δεν θα έχει απέναντί της τις ΗΠΑ. Αν, όμως, χαθεί κάποιο παιχνίδι στην πρώτη φάση των ομίλων, δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ