Αθλητισμος

Ο Ρονάλντο, ο Μέσι και οι άλλοι

Ένα εντυπωσιακό γραφικό που δείχνει την πορεία των μεγάλων σκόρερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριστιάνο Ρονάλντο
Κριστιάνο Ρονάλντο/©EPA-EFE

Πολύς ντόρος γίνεται -ξανά- τις τελευταίες ημέρες για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Λιονέλ Μέσι και ποιος είναι ο καλύτερος.

Η ουσία είναι πως και οι δύο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και χρόνια, σκοράρουν με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, προσφέροντας σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους υψηλού επιπέδου απόλαυση, η οποία σε μερικά χρόνια που θα εγκαταλείψουν, θα μας λείψει.

Εσχάτως κυκλοφόρησε ένα βιντεάκι-γραφικό, όπου παρουσιάζει την εξέλιξη των κορυφαίων σκόρερ στην Ευρώπη: Του Ρονάλντο, του Μέσι, αλλά και των Αγουέρο, Ρούνεϊ, Μπενζεμά, Λεβαντόφσκι, Σουάρες και Ιγκουαΐν.

Είναι ένα απολαυστικό βίντεο 140 δευτερολέπτων που αξίζει προσοχής. Άλλωστε έγινε αμέσως viral με 1,5 εκατομμύρια θεάσεις μέσω twitter μόνο.

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι πως το timeline δεν είναι με χρονολογική σειρά. Δηλαδή δεν μετράει τις σεζόν, αλλά τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών. Αρχίζει όταν όλοι οι σκόρερ ήταν 20 ετών και συνεχίζει.

Ακόμη κι έτσι, φαίνεται η ξαφνική άνοδος του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αρχικά έπαιζε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν είχε τόσο συχνή επαφή με τα δίχτυα. Στο τέλος ο Πορτογάλος προσπερνά τον Μέσι, όμως μην λησμονούμε πως είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ